Városi kurír
A napi fontos.

Uhu-érdekességek: nem szivarozik és nincs csíkos pantallója!

Meddig beszél majd az utókor Doktor Bubóról?

0 147

A teljes kipusztulás szélére sodortuk ezt a különleges madarat, de az utolsó pillanatban sikerült megállítani a tragédiát. Az uhu bagoly hazai állománya ugyan mindössze 30-40 pár, de ez a létszám állandónak mutatkozik.

Európában nincs nála nagyobb!

Kevés olyan állatfaj él környezetünkben, amelynek latin nevét ilyen széles körben ismeri a lakosság. Igen, az uhu bagolyról van szó – latin neve: Bubo bubo. Az ismertségnek és népszerűségnek persze ára van. Elképzelhető, hogy a magyarok egy része úgy képzeli, hogy ez a különleges erdei madár szivart vesz elő mellényzsebéből, amikor komoly elgondolkodni valója támad, és mindig kifogástalan pantallóban fogadja a beteg erdőlakókat.
Az uhu bagoly a valóságban középhegységeink erdőségeiben él. Igazán impozáns méretű madár, Európa legnagyobb bagolyféléje: magassága elérheti a 60–75, szárnyfesztávolsága a 190 centit, súlya pedig a 4 kilót is.

Csak egy  kattintás, és megláthatja, milyen egy igazán különleges kutya, bagoly barátság

Leírás

Akár ez is tetszhet
Betöltés...

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Elfogadom További információ