Új honlap a munkakeresőknek, érdemes megnézni!

Az új honlap – a kitoboroz.talentuno.hu-n – gyűjtik a koronavírus-járvány idején is elérhető munkalehetőségeket, a térképes megjelenítés és az ügyfélszolgálat segítségével bárki könnyen tájékozódhat arról, hogy a közelében van-e üresedés – mondta el Kelliár Zsolt, a Talentuno ügyvezetője az M1 aktuális csatorna szombat reggeli műsorában.

A honlap szerint a legtöbb hely Budapesten van

Az adatbázisban már több mint 200 cég található, és több százezer embert értek el például a közösségi médiában – tette hozzá.
Kitért arra is, a turisztikában és a vendéglátásban most “masszív” leépítések vannak, de léteznek olyan iparágak is, ahol nemhogy létszámstop van, de folyamatosan vesznek fel embereket. Ezek között megemlítette az IT és a technológiai területen működő vállalatokat, de a tanácsadó, illetve a pénzügyi szektorban tevékenykedő cégek között is vannak ilyenek.
A legtöbb nyitott pozíció Budapesten van, amelyet a nagyobb megyeszékhelyek követnek, mint Debrecen, Székesfehérvár, Győr és Szeged. Ugyanakkor vannak egészen kicsi vidéki települések is, ahol például egy pék- vagy asztalos üzem jelezte, hogy van szabad állás.

A táppénz mint “szürke megoldás”

….ha nem megoldható az otthoni munkavégzés – a legjobb, amit a vállalkozás tehet, hogy állásidőre küldi a dolgozót – véli Viszló László munkajogász, aki szerint ebben az esetben a munkavállalónak nem kell teljesítenie a foglalkoztatási kötelezettségét, ám a személyi alapbér attól függetlenül jár. Természetesen lehetőség van egyéni megállapodásokra is, például arra, hogy a dolgozó nem megy be a munkahelyére, cserébe viszont nem a teljes alapbért fizetik ki, hanem például 60-70 százalékot. „Olyasmi ez, mint a betegszabadság, ilyenkor leginkább azt kell figyelembe venni, hogy kapjon a dolgozó annyi pénz, ami biztosítja a megélhetését” – mondta Viszló László. Szürkemegoldásként felvetődhet a táppénz is, hiszen a mai helyzetben valószínűleg sok orvos bemondásra is kiírná a dolgozókat, ahogy korábban megírtuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük