Erzsébetváros: a magyarok hányásától ments meg Uram minket!

Belső Erzsébetváros lakónak java nem tartozik azok közé, akiknek természetes lenne a mosolya, ha arról kérdezzük, mit szól, a bulinegyed  újra éledéséhez. Mi ennek ellenére is megkérdeztük az éjszakában és a “délelőttben” is jónéhányukat. Válaszaikból az alábbi kép bontakozott ki.

Ajjaj!

“A helyzet talán még rosszabb is, mint volt, mert a külföldiek helyét átvették a magyar bulizók, igy azután az éjszaka csendjében nem a fuck you, hanem a b+ leng a negyed felett, komoly és eredményes öklendezéstől kísérve”

-mondta egy hely lakos, aki még azt is hozzá tette:

“Nem ilyen vidám ám a helyzet, de én elhatároztam, nem leszek ettől a borzalomtól depressziós és elűzni sem hagyom magam, inkább megpróbálom iróniával szemlélni mindazt, amit képtelen megoldani választott testületünk ott a magas kerületi városházán. Tudják, ők azok, akik hol hamis ígéretekkel a kerületbe bolondítanák a Free SZFE-t, hol, felesleges járdaszűkítésen törik a fejüket, majd még aznap visszavonják saját tervüket.”

Ezen a ponton köszöntünk el beszélgetőtársunktól hiszen “őrjáratunknak” nem a kerületi vezetés hibáinak feltárása, hanem egy látlelet rögzítése a célja. Másik megszólalónk arról panaszkodott, hogy

mintha nem is lennének kevesebben a bulizók, (pedig de!) a magyar “vendégek” olyan hangosak és agresszívak, hogy azt még a legkeményebb angol legénybúcsú-csoport is csak megmagázhatná,

feltéve persze, hogy újra a célkeresztjükbe kerül a budapesti bulinegyed.

Az éttermi és a lakásbérleti árak is olcsóbbak lettek valamivel, így nem csoda, hogy maga a vendégkör is lepusztultabb

– jegyzi meg szomorúan ős-erzsébetvárosi beszélgetőtársunk, aki végezetül arról panaszkodik, hogy a kialvatlanságtól már szinte állandó fejgörcse van.

Airbnb  magyar módra

A kerület egyik átkává vált rövidtávú lakáskiadás egy újabb módozattal: a “kicsit” hosszabbtávúval egészült ki, amibe az 1 naptól 3 hónapig, szinte minden belefér. A határidő azért maximum 3 hónap, hogy ha véletlenül ismét beindul a külhoni turistadömping, ne kelljen sokat vacakolni a most még aranyat érő belföldi bérlőkkel.

A két legkomolyabb tragédia az Erzsébetváros érintett területén az  olcsó és nagyon mocskos  prostitúció, valamint az egyre veszélyesebb dizájner drogok terjedése a szűkebb bukszájú magyarok között. Arról ne is beszéljünk, hogy az egykori zsidónegyed szíve reggelre kelve bűzösebb és mocskosabb, még a bulinegyed fénykorában mutatott képénél is.

(Képünk illusztráció)

Egyszer volt

 

Erzsébetváros

 

Pálmai Tamás

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük