Új párosok sikerei az első mesterversenyen

A férfiaknál Rása Alex és Rozgonyi Bálint, a nőknél Vaida Beáta és Vecsey Fanni sikerét hozta a strandröplabda országos bajnokság első, tatai mesterversenyén.

A férfi döntőben a Pénzügyőr párosa, Rása és Rozgonyi egy sima és egy szorosabb szettben győzte le a 2016-ban bajnok Bagics Balázst és Tóth Andrást (Penta-KSE).

Az elődöntőben utóbbiak nagy csatában kerekedtek a címvédő Bán Viktor, Kiss Dániel (Pénzügyőr SE) kettős fölé, akik aztán a bronzmérkőzést is elveszítették.

“Több taktikai hibát is vétettünk, de tudjuk, mit kell kijavítani a folytatásban”

– mondta a döntő után Rása Alex. Rozgonyi megjegyezte, ez az első év, hogy közösen indulnak, így kicsit meg is lepődtek, hogy megnyerték a viadalt, de megvan köztük az összhang, így bíznak a hasonlóan sikeres folytatásban.

Vaida Beáta és Vecsey Fanni

A nők fináléjában a mindössze 17 éves Vecsey Fanni (Gödöllői RC) és szatmárnémeti születésű párja, Vaida Beáta (Eötvös DSE) diadalmaskodott, miután két sima játszmában bizonyultak jobbnak a Juraszik Patrícia, Villám Lilla (SRSE) duónál. A bronzérmet Gubik Hanna (Beach Sport SE) és Kovács Eszter (Penta-KSE) szerezte meg.

“Kicsit meglepődtem, hogy nyertünk, nagyon hálás vagyok, hogy Beával játszhatok, sokat segít nekem”

– nyilatkozta az aranyérem megszerzése után Vecsey Fanni. Társa annyit tett hozzá, bár valóban ő a tapasztaltabb versenyző, igyekeznek mindent megbeszélni egymással.

A címvédő, elmúlt két idényben győztes Lutter Eszter, Szombathelyi Szandra kettős a négy közé sem jutott, ráadásul mindketten sérüléssel bajlódnak: Szombathelyinél mélyvénás trombózist diagnosztizáltak, Lutter pedig a hátával küszködik.

Gubik János elmondta,

Szombathelyi Szandráról szombat este derült ki, hogy mélyvénás trombózist kapott

Öt napig szigorúan csak feküdhet, aztán meglátják, milyen állapotban lesz, de mert az egészsége a legfontosabb, vélhetően ebben az idényben nem játszik már.

Az országos bajnokságban még egy mesterversenyt rendeznek, augusztus 14-16. között Csepelen találkoznak a legjobbak. Az ob-döntőnek – amelyen nemenként a legjobb 16-16 páros szerepelhet – idén is a Lupa Beach ad otthont augusztus 28. és 30. között.

MKB-Pannónia Alapkezelő Strandröplabda Magyar Bajnokság

1. mesterverseny, Tata

Férfiak:

döntő: Rása, Rozgonyi-Bagics, Tóth A. 2-0 (13, 17)
a 3. helyért: Ghazal, Stréli-Kiss D., Bán 2-1 (-13, 28, 10)

Nők:

döntő: Vaida, Vecsey-Juraszik, Villám 2-0 (8, 13)
a 3. helyért: Gubik, Kovács E.-Császár, Hajós 2-1 (15, -13, 8)

SportXpert.hu

cigaretta

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük