Új Tolkien könyv jön az idén

A Gondolin bukását hatalmas várakozás előzi meg, hiszen a Gyűrűk ura rajongói a kötetet Tolkien Szent Gráljának tartják.

Egy korábban még nem publikált J. R. R. Tolkien könyv bemutatását jelentette be a Tolkien társaság: a Gondolin bukása a tündék titkos városának történetét írja le, méghozzá azt a korszakot, amikor az a Sötét Úr, Morgoth áldozatává válik. A történettel korábban már találkozhattak a rajongók, hiszen az Elveszett mesék könyvében és A szilmarilokban is említették, valamint egy rövidített verziót közöltek belőle, a teljes történetet Gondolin városáról azonban eddig még nem ismerhette a közönség.

A könyvet, amelyet a szerző 1917-ben kezdett írni, az író fia szerkesztette, csakúgy, mint a kiadatlan írások mindegyikét. A Gondolin bukását Shaun Gunner, a Tolkien Társaság elnöke szerint nagyon várják a rajongók, hiszen közülük sokan a mester Szent Gráljaként tekintenek az írásra. A CNBC információi szerint a brit könyvesboltokba augusztus 30-án kerül majd a kötet, Christopher Tolkien szerkesztésében.

Farmosi Nóra

Globoport

Kapcsolódó:

Gyűrűk – Szövetséget a morgothok és szauronok ivadékai ellen

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük