Újabb 1 milliárd egy multinak - a kormány szóban persze üti Őket, mondom szó-ban - Városi Kurír

Sorting by

×

Újabb 1 milliárd egy multinak – a kormány szóban persze üti Őket, mondom szó-ban

Bővíti kutatás-fejlesztési központjainak kapacitását a Continental Automotive Hungary. A multi beruházásához a kormány 1 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást biztosít – mondta a külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón – írja a Szócikk.

Hirdetés

Igen ez ugyan az a Continental, amelyik….

Szijjártó Péter hozzátette,

a beruházással Budapesten és Veszprémben együttesen 70 új, kifejezetten magas hozzáadott értékű munkahely jön létre és több száz eddig létrehozott munkahely jövője válik biztossá.

Tavasszal a gumigyári makói dolgozói a számukra kedvezőtlen módon megváltoztatott munkakörülmények, egyebek között a túl sok túlóra és a tíz évnél hosszabb ideje ott dolgozók plusz juttatásainak elvétele ellen tiltakozott 592 dolgozó az üzem 1700 munkatársából.

A német tulajdonú Continental a világ valamennyi nagy autóipari gyártója számára magas minőségben állít elő a menetbiztonsági rendszerekhez kapcsolódó szenzorokat. A vállalat mostani új, high-tech beruházása a mesterséges intelligencia és a szoftverfejlesztéséhez kapcsolódik, amelyben új szenzorok és a hozzájuk kapcsolódó funkciók kifejlesztése zajlik. Mindez annak érdekében történik, hogy a kifejezetten magasan automatizált vezetés alapjai minél előbb létrejöhessenek, és ebben a magyar mérnököknek minél nagyobb szerepük lehessen – fogalmazott a miniszter – számolt be a szócikk

Tíz év szómágia: multi kiszorítósdi

“Amikor 2010-ben megalakult a második Orbán-kormány, Orbán meghirdette a külföldi tőke kiszorítását a bankrendszerből, az energetikából, a médiából és a kiskereskedelemből. Tíz év elteltével elégedetten állapította meg, hogy három területen sikerült a dolog: a bankrendszerben sikerült ötven százalék alá szorítani a külföldi tulajdont, az energetikából eltűnt a külföldi tőke, mindent visszavásároltak, és a médiában is radikálisan csökkent a külföldi tulajdon. “

-mondta a téma egy másik vonulatáról Bauer Tamás.

Kapcsolódó

 

multi

 

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.