Újabb bőr lehúzva Orbán "Trump jó haver"-projektjéről! - Városi Kurír

Sorting by

×

Újabb bőr lehúzva Orbán “Trump jó haver”-projektjéről!

Csütörtök reggel kezdődött a CPAC Hungary konferencia a budapesti Bálna Rendezvényközpontban. Az amerikai jobboldal éves szuperkonferenciájának kétnapos magyar mini kiadásának közönségét egy Donald Trump videóüzenettel lepték meg a gondos szervezők.

Hirdetés

A bejutás nem volt egyszerű a sajtó tudósítani kívánó képviselőinek

Az Alapjogokért Központ főigazgatója, Szánthó Miklós egyben a KESMA vezetője és a konferencia szervezője is szemezgetett a médiák között. Az MTI, a közmédia, a Hír TV és egyéb kesmás újságírókat tárt karokkal fogadták, más sajtótermék-képviselők azonban nem jártak sikerrel. Ezen leginkább a konferencia miatt ideutazó amerikai újságírók akadtak ki, akik még nem ismerték eléggé a magyar sajtóviszonyokat.

Vice azt írja, hogy

a csütörtök reggel a Bálna előtt megjelent összes amerikai újságírótól megtagadták a belépést, noha azok hónapok óta próbáltak sajtóigazolványokat szerezni a konferenciára.

A Vice-on kívül a Rolling Stone, a Vox és a New Yorker újságíróit is elküldték, annak ellenére, hogy a konferencia amerikai társszervezője, az American Conservative Union (amely az „igazi” CPAC-et is szokta szervezni) korábban ígéretet tett arra, hogy ezek az újságírók be fognak jutni a konferenciára. Az ACU vezetői a helyszínen az Alapjogokért Központot okolták a belépés megtagadásáért.

Rajtuk kívül a Telex információi szerint a Reuters, valamint a Guardian és az Associated Press újságírói is hiába próbáltak sajtós belépési engedélyt szerezni, és bejutni az eseményre.

A „nyugati sajtó” képviselői közül egyedül az AFP fotósának sikerült bejutnia a portál értesülései szerint.

Vissza a “meglepihez”….

A konferencia legfontosabb beszédét Orbán Viktor mondta, többek között megosztotta sikerének 12 pontos receptjét is.

Akiknek még ez sem volt elég, azoknak Donald Trump videóüzenetét tudjuk ajánlani, amiről Orbán közösségi oldalán számolt be:

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Orbán Viktor (@orbanviktor) által megosztott bejegyzés

Egy felvetés a Facebookról….

“…Hogy kik, mikor és hogyan készítették a videót, nem tudom, de az a világsajtóban nem jelent meg, nincsen annak nyoma a hivatalos amerikai CPAC 2022 portáljain sem, az amerikai Republikánus Párt sem tud róla és egyetlen hivatalos republikánus politikus sem jelentett róla. Furcsa….”

Továbbá:

“….Megjegyezném hogy a magyar CPAC szervezők szerint Andy Harris és Mike Waltz amerikai képviselők ugyancsak videóban üdvözölték a CPAC-ot és Orbán Viktort, de Amerikában soha nem hoztak nyilvánosságra semmiféle videót. Sőt, Rick Santorum, a legmagasabb rangú amerikai ex-politikus aki ott volt a budapesti CPAC-on mélyen hallgat, és eddig egyetlen fotót publikált fiával a budapesti Reagan szobornál. Egyetlen szó sincs Trumpról… ez is furcsa….”

Hozzátette:

“…Orbán, jól fizetett lobbisták százaival páratlan méretű dezinformációs kampányt indított. Budapesten azt akarja elhitetni hogy ő a nemzetközi konzervatívok vezetője és azt hírdeti “illiberális állam” receptjét Amerikában is alkalmazni kellene. A budapesti kisegér cincogását még a leglelkesebb republikánusok is legfeljebb félmosolyra méltatják itt Amerikában….”

A miniszterelnök sem maradt adós, visszaizent:

“Köszönöm, elnök úr!”

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Orbán Viktor (@orbanviktor) által megosztott bejegyzés

Eddigi “bőrök” oda-vissza

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.