Újabb célcsoport a Taigetoszra? – történik mindez 2020 Magyarországán az asszisztenciánkkal!

Pedig mindegyiknek van gyereke! És ők is gyerekei valakiknek, következésképpen felmenőkkel is rendelkeznek. És mégis megteszik. A miniszterelnöktől az orvosigazgatóig mindegyik kivétel nélkül bűnt követ el, ha csendben tűri, ami Magyarországon 2020-ban zajlik.

De azért továbbra is “csak a Fidesz”?

“Szomorúan, tehetetlenül és megdöbbenve vettem tudomásul, hogy az Emmi utasításának megfelelően az ország egyetlen fejlődésneurológiai osztálya (III. progresszivitás szintű, országos ellátási kötelezettséggel) a holnapi naptól nem fogadhat fekvőbeteget. A kórház biztosított egy csökkentett kapacitású járóbeteg ellátási lehetőséget, ahol az osztály dolgozói megpróbálják a lehetetlent”

– írta a Facebook-oldalán, több orvosi csoportban is megosztott, a magyar egészségügyben szokatlanul kemény hangú bejegyzésében prof. Dr. Berényi Marianne, a Szent Margit Kórház osztályvezető főorvosa. Hozzátette:

a minisztériumi utasítás mindazon újszülöttek, koraszülöttek, csecsemők egészséges élethez való jogát veszélyezteti, akiknél a komplex kivizsgálás és az így felállított diagnózison alapuló korai, intenzív kezelés elmarad.

https://www.facebook.com/marianne.berenyi/posts/10217078406816280

A fejlődésneurológiai osztály a veleszületett agyi károsodások kivizsgálásával és terápiájával foglalkozik az egész országra kiterjedően. Benn fekvő és a járóbeteg rendelésre érkező betegei is csecsemők, akiket rendszerint az édesanyjuk kísér, akik egész napjukat az osztályon tölthetik.

Reménysugár…..

“Vélemény dömpingjüknek hála a kórház vezetése talált megoldást és holnaptól a kórház területén (más épületben) csökkentett ágyszámmal DE folytathatjuk tevékenységünket! Hálás köszönet segítségükért, támogatásukért, mely nélkül ez nem sikerült volna.”

https://www.facebook.com/marianne.berenyi/posts/10217079785050735

Előzmény, ha valaki nem olvasta volna…..

Az elmúlt napokban arról számoltunk be, hogy folyamatos ápolásra szoruló betegeket is hazaküldenek, miután Kásler Miklós egészségügyért felelős miniszter döntése alapján keddig a kórházi ágyak 60 százalékát, a fűnyíróelv alapján,  ki kell üríteni a koronavírus-járvány miatt:

Kirúgás – kiállás….

Petíció

NEM! és pont….

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük