Az államtitkár-váltás után újabb személycserék jönnek az egészségügyi államtitkárságon. Így mind Nagy Szilárd, általános helyettes államtitkárnak, mind Fábián Attilának – aki a Soproni Egyetem dékáni székét váltotta áprilisban még helyettes államtitkársági pozícióra – távoznia kell.


Akinek forgott a neve, nem kapott felkérést

A Népszava értesülésein szerint Nagy Szilárd feladatait és helyét Csányi Endre Péter veszi át. Az új helyettes államtitkár korábban az emberminisztériumban a népegészségügyi főosztályt vezette. Innen igazolt az áprilisi kormányzati választások előtt fél évvel az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetbe. (Az új egészségügyért felelős államtitkár, Horváth Ildikó is a Korányiban volt orvosigazgató.)

Úgy tudni: egyelőre nem találtak senkit Fábián Attila, az E-Alap működtetéséért felelős államtitkár helyére. Eddig ő felügyelte a kórházak gazdálkodásának átvilágítását is. Korábban ugyan az ágazatban az a hír járta, hogy Sélleiné Márki Mária, az OEP egykori főigazgatója a poszt jelöltje, ám Sélleiné cáfolta a híresztelést, mondván: még csak felkérést sem kapott a feladatra.

(Forrás: Népszava)

Kapcsolódó

Káslert semmibe véve, egyenes az Orbán-Áder párosnál mondott le az egészségügyi államtitkár

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét