Újabb felfelé bukó harcostárs kapott kormánybiztos titulust

A nemzeti védelmi ipari és védelmi célú fejlesztésekért, valamint a haderő-modernizáció koordinálásáért felelős kormánybiztos kinevezésére került sor – az erről szóló kormányhatározat a Magyar Közlönyben jelent meg szerdán.

Kipróbált harcostárs….

“Maróth Gáspár kormánybiztos feladata, hogy az érintett minisztériumokkal együttműködésben koordinálja a védelmi ipari és hadfelszerelési fejlesztésekkel kapcsolatos feladatokat és az ezekhez kapcsolódó stratégia kialakítását.

Koordinál és együttműködik a védelmi ipari fejlesztésben érintett ágazatokkal az említett stratégiában meghatározott célok hatékony megvalósításáért, valamint meghatározza és indítványozza a hadfelszerelés fejlesztésének irányait” – közölte az MTI

Dr. Maróth Gáspár

Dr. Maróth Gáspár az első Fidesz-kormány idején Orbán Viktor személyes tanácsadója volt, 2000–2001-ben a Nemzeti Egészségügyi Tanács titkára. 2001 és 2003 között az Országos Népegészségügyi Program vezetője. Mostanáig a Honvédelmi Minisztérium Elektronikai, Logisztikai és Vagyonkezelő Zrt. igazgatóságának elnöke. 

A 444.hu információja szerint Maróth a mai napig jó viszonyt tart fenn Orbánnal. Apjával, az akadémikus Maróth Miklóssal együtt külföldi utakra is elkíséri a miniszterelnököt.

Ciki….

Szintén a 444.hu információja alapján a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) egyik 2016-os végzése szerint egy kartell-ügylet koordinálásával gyanúsított két személy közül az egyik dr. Maróth Gáspár, aki a portál megkeresésére annyit mondott, hogy

őt nem is kereste a GVH, sőt abban sem biztos, minek a rövidítése a GVH, és ő nem szervezett semmilyen kartellt.

Egy szó, mint száz, ezentúl őt is mi fizetjük!

(forrás: MTI)

Kapcsolódó

Sziszi ki a fészkes fene ellen akar erős hadsereget?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük