Újabb Fidesz-pofon a civileknek és Önnek, kedves olvasó! 0 378

Újabb Fidesz-pofon a civileknek és Önnek, kedves olvasó!

Két új feltétellel alaposan megváltoztatná a Fidesz – vagyis a kormány, bár ez egy és ugyanaz – a közhasznúsági törvényt. A tervezet tovább szűkítené a közhasznú szervezetek körét, mert sok-sok olyan szervezet elveszítené közhasznú jogállását, amelynek külföldi támogatóitól származik támogatásainak több mint fele.


Nesze nekünk! Tovább szűkülhet a közhasznú szervezetek köre

Mielőtt azt gondolná bárki, hogy ez őt nem érinti, felhívnánk a figyelmet arra, hogy az életünket átszövi a civil szervezetektől származó segítség, törődés, jogvédelem.


L. Ritók Nóra ezt posztolta a közösségi oldalán az alábbi hírrel kapcsolatban:

“Hát igen… amitől tartottam elkezdődött…
a külföldről támogatott civil szervezetek elveszíthetik közhasznú státuszukat. Aminek nyilvánvalóan számtalan következménye van.
Mi most bonyolítjuk le a Firstbook újabb pályázatát… ennek egyetlen fillérje sem az alapítványunkra fordítódik… hiszen a járás minden általános iskolájában (állami) adunk egy-egy mesekönyvet, az első három évfolyamon. Ezután az ilyeneket vissza kell majd utasítanunk… hiszen ezekkel veszíthetjük el a közhasznúsági státuszunkat. Őrület…”

Értelmezésünk szerint a Stop Soros kormányzati akció részeként olyan változtatásra készül tehát a Kormány, mely sok, menekült kérdéssel egyáltalán nem foglalkozó szervezettől is elvenné a közhasznúság lehetőségét.


Az alapfeltétel az lenne, hogy Megfelelő társadalmi támogatottság mutatható ki az (1) bekezdés szerinti szervezetnél:

“ha a beszámolóval érintett tárgyévben befolyt támogatásainak legalább fele belföldi lakóhelyű, vagy belföldi székhelyű támogatótól származik, és a személyi jövedelemadó meghatározott részének az adózó rendelkezése szerinti felajánlásának összege a külföldről származó pénzbeli támogatás összegének legalább felét eléri.”

Kíváncsian várjuk a fejleményeket! További információ és a törvény teljes szövege elérhető elérhető az alábbi linken keresztül!


(forrás: nonprofit.hu)

L. Ritók Nóra: elpazarolt életeket látok

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb cikkeink

Megosztás Facebook Twitter Pinterest Gmail Nyomtatóbarát LinkedIn Nem egyenlő minden gyermek az Orbán-kormány előtt: miközben a családvédelmi akcióterv újabb gyerkőcök …

újhelyi

Megosztás Facebook Twitter Pinterest Gmail Nyomtatóbarát LinkedIn A  magyar korrupciós jelentés nyilvánosságra hozatalát kezdeményezte az Európa Tanácsnál szerdán Ujhelyi István. Az …

mindenki

Megosztás Facebook Twitter Pinterest Gmail Nyomtatóbarát LinkedIn Szerdán Dr. Budácsik Lajos a Városi Kurírban közölte nyílt levelét, (a cikk alatt …

Megosztás Facebook Twitter Pinterest Gmail Nyomtatóbarát LinkedIn Sajnos a Városi Kurír egy technikai hiba miatt lekéste a bejelentés élőben közvetítését, …

Pin It on Pinterest