Connect with us

Kerítésen innen

Gulyáságyú Média: újabb gyermekbántalmazás-ügy a bicskei gyermekotthonban – Frissítve!

pedofil,
Megosztás

Annak ellenére, hogy a kormány azt ígérte, szigorú intézkedéseket vezet be a gyermekotthonok világában, egy hónapja, idén május 7-én újabb pedofil bűncselekmény gyanúja merült fel abban a bicskei intézményben – a Kossuth Zsuzsa Gyermekotthonban – amely a kegyelmi botrányt kiváltó gyermekmegrontási esetek helyszíne volt írta a Gulyáságyú Média.

A gyerekek, akik védtelenek…

A portálhoz olyan iratok jutottak el, amelyek szerint egy hónapja,

2024. május 7-én újabb pedofil bűncselekmény történt a bicskei Kossuth Zsuzsa Gyermekotthonban.

Az ügyszámot is tartalmazó dokumentumok szerint a megalapozott gyanú alapján ezúttal egy

tizenegy éves kislányt bántalmaztak.

Az áldozat gyermekvédelmi gyámja élt bejelentéssel a Bicskei Rendőrkapitányság felé, ugyanis

a gyermekotthon portása a bicskei intézményben 2024. május 7-én, az esti órákban megfogta a kiskorú lány fenekét és mellét.

A büntetőügy tényét lapunk több, egymástól független forrása is megerősítette.

Megalapozott gyanú

A rendőrség eljárást folytat a Büntető Törvénykönyvről szóló törvény 197. § (4) bekezdés a) pontjának ab) alpontjába ütköző és a (4) bekezdés a) pontjának ab) alpontja szerint minősülő az elkövető hozzátartozója, vagy nevelése, felügyelete, gondozása, gyógykezelése, illetve egyéb módon hatalma vagy befolyása alatt álló, tizenkettedik életévét be nem töltött személlyel szexuális cselekmény végzésével vagy végeztetésével elkövetett szexuális erőszak bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt.

Egyelőre nincs reakció

Az újabb eset egy hónapja történt, ám a közérdeklődésre számot tartó ügyről nem tájékoztatta a közvéleményt egyik szerv sem.

A portál szerette volna megszólaltatni az ügy illetékeseit is. Így kérdéseket küldtek a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóságnak, annak felettes, illetve felügyeleti szervének, a Belügyminisztériumnak, valamint a Fejér (Vár)megyei Rendőr-főkapitányságnak is.

Választ egyik szervezettől sem kaptuk az általunk kért időpont után sem. Csütörtökön délelőtt 11 óra körül a rendőrségtől telefonon azt a választ kaptuk, hogy

„ha minden igaz” csütörtökön még reagálni fognak.

Frissítés!

„A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság végül csütörtökön délután annyit reagált, hogy az üggyel kapcsolatban (Tehát van ügy. – a szerk.)

a büntetőeljárásról szóló törvényre, valamint a különleges bánásmódot igénylő személy személyes adatainak védelmére hivatkozva nem áll módjukban tájékoztatást adni.

Csupán hét perccel a rendőrségi válasz után kaptunk reakciót a Bokréta Lakásotthoni, Gyermekotthoni Központtól, melynek felettes szerve a Belügyminisztérium, míg a bicskei gyermekotthon titkárságként tagozódik be alájuk. Az aláírás nélküli közleményben azt írják

az újabb bicskei gyermekbántalmazás ügyében, hogy a bicskei Kossuth Zsuzsa Gyermekotthonban egy gondozott gyermekvédelmi gyámja jelzéssel élt a Bicskei Rendőrkapitányság felé, ám azt nem részletezik, hogy mi is történt pontosan, ami miatt ilyen „jelzéssel” volt szükséges élni.

Szakpszichológusi ellátás

A Gyermekotthoni Központ hozzátette, hogy együttműködnek a rendőrséggel, ahol az eljárás folyamatban van és hogy ők úgy tudják, a Fejér (Vár)megyei Rendőr-főkapitányság szeméremsértés bűntett elkövetése miatt indított büntetőeljárást.

Az intézmény a kislányt fogdosó portás munkavégzését megszüntette, és „azonnal” gondoskodott a gyermek szakpszichológusi ellátásáról.

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóságnak felettes, illetve felügyeleti szerve, a Belügyminisztérium

továbbra is néma maradt, nem válaszoltak az ügyben feltett kérdéseinkre”

-írta a portál.

Szerző