Újabb gyógyszerelvonás – ezt sem lehet kapni a patikában

Kezdődött az életfontosságú szívgyógyszerekkel, amiket az életmentő allergia-injekció követett, majd a K-vitamin volt a soros és most a zöldhályogra való szemcsepp! Mindent megtesz a regnáló a népéért – csak nem úgy…..

Nem pótolhatók!

Cirka fél éve kezdődött a gyógyszerhiány, ami sokaknak az életminőségük lényeges romlását hozta. Ezekben az esetekben nem az történt, hogy a gonosz “nyugati” gyógyszergyárak megszüntették azon szerek gyártását, amiről Magyarországon úgy döntöttek, hogy

nem kell az nekünk,

hiszen kerítésen túl, például Ausztriában mindegyik kapható. Mi lehet az ok? Beintettek a gyártók? Nem fizettük a cehhet? Az itthoni illetékesek döntöttek úgy, hogy jó lesz nekünk a Kalmopyrin, ami ugye mindent gyógyít, amit meg nem, azt nem is érdemes?

Az éppen aktuális hiánycikk….

Magyar Hang úgy tudja, hogy két olyan, receptköteles szemcsepp is hiánycikk a patikákban, amelyet a zöldhályoggal élők használnak. A lap több gyógyszertárban is érdeklődött és megtudta, hogy Cosopt nevű készítmény utánpótlásának kedden kellett volna megérkeznie, de hiába várták a betegek. Ugyanígy, a Dozopticum sem kapható.

A lap azt írja, hogy a komoly tünetet, károsodást nem okozó zöldhályoggal élők általában három havonta járnak kontrollra, erre az időszakra a szemcseppből négy darabot írnak fel nekik, a gyógyszert naponta kétszer kell használniuk. Ha ez elmarad, a szemnyomás emelkedni kezdhet, ami viszont hosszú távon visszafordíthatatlan szemkárosodáshoz vezethet.

A Magyar Hang több illetékes szervet, így az Emmi sajtóosztályát is megkereste, de választ a cikkük megjelenéséig nem kaptak.

2 hozzászólás

  • Avatar
    2019.12.15 - 20:56
    Közvetlen hivatkozás

    tiszta sor. A sok gyógyszerfogyasztó csak útban van. Főleg a nyugdíjasok. Majd most kiderül, ki is az igazi túlélő. Annak likvidálására majd mást találnak ki.

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük