Újabb gyomros a Klubrádiónak és a sajtószabadságnak

Felfüggesztette a klubrádiós frekvencia pályáztatását a Médiatanács, miközben 27 nap múlva lejár a „zebrás rádió” jogosultsága az FM 92,9-en. A budapesti frekvencia  pályázat most elhatározott befagyasztása közel sem jelenti azt, hogy a Klubrádió február 14. után tovább sugározhat a közösségi rádiós frekvencián, sőt épp az ellenkezője tűnik az esélyesebbnek. A Médiatanács korábban még azt mondta, a Klubrádió visszaszerezheti a frekvenciáját pályázati úton. A pályázati eljárás most elhatározott leállítása miatt azonban tovább csökkent az esélye, hogy döntés szülessen február 14-ig a frekvenciapályázat győzteséről. Előfordulhat, hogy néma lesz a frekvencia 27 nap múlva, legalábbis egy darabig.

Ravasz, de ócska

A Media1 információi szerint a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH Médiatanács)  keddi ülésén döntött az ügyben. Információink hitelességét erősíti -írják, hogy az erről szóló napirendi előterjesztést meg is találtuk az NMHH Médiatanács weboldalának egy kevésbé szem előtt lévő részén, emellett az NMHH ügyeire közeli rálátással bíró forrásunk is megerősítette, hogy a Médiatanács 26/2021 számon megtárgyalta

„a Budapest 92,9 MHz körzeti vételkörzetű rádiós médiaszolgáltatási lehetőség közösségi jellegű használatára 2020. november 4-én közzétett pályázati felhívással megindított pályázati eljárás felfüggesztése”

javaslatot a napirendi pontok között, és a grémium igennel, azaz a felfüggesztésre voksolt.

Az indok

Az NMHH Médiatanács amiatt szünetelteti a pályázati eljárást, mivel fellebbezés érkezett a Médiatanács döntése ellen, a grémium vélt jogsértéseire hivatkozva, ilyen körülmények között pedig a pályáztatás nem folytatható, hiszen a jogorvoslat, illetve a kezdődő pereskedés kimenetele befolyásolja a frekvencia hasznosítását. A pályázati eljárás a várhatóan bíróságra kerülő jogvita jogerős eldöntését követően folytatódhat.

A pályázati eljárás felfüggesztése nem jelenti azt, hogy a frekvenciát még jelenleg használó Klubrádió 2021. február 14. után tovább használhatná azt.

A Klubrádió lejárófélben lévő jogosultságát a médiaszolgáltató kérése ellenére a Médiatanács nem hosszabbította meg a „zebrás rádió” két korábbi, azonos típusú adminisztratív hibája, néhány hiányos táblázat miatt. A rádió a hosszabbítás megtagadásának jogszerűségét vitatta, azt aránytalannak, túlzónak tartja az elkövetett apróbb hibákhoz képest.

(A teljes cikket olvassa el a Media1 oldalán!)

<<MINDEN A KLUBRÁDIÓRÓL!>>

Klubrádió

2 hozzászólás

  • 2021.01.20 - 12:58
    Közvetlen hivatkozás

    Aki, vagy ami orbánnak nem tetszik, azt ellehetetlenítik, bedarálják, tönkreteszik mondvacsinált indokkal. Itt is ez történik. Nézzünk végig az országon. Amit nem tudtak ellopni, vagy nem hozott orbánnak/fidesznek hasznot, esetleg útban volt valamelyik strómannak,oligarchának, azt tönkretették, és igyekeztek megszerezni fillérekért. Vagy ha olyan média-érdekeltségről szólt, ami esetleg kormányellenes, annak előbb-utóbb véget vetnek. Lepusztították az országot. Kiváncsi vagyok, hogy ’22 után mi lesz a sok puccos stadionnal, aminek a fenntartásához az Isten pénze is kevés volna. Átalakítják? Elbontják, és a helyét behintik sóval? Az új kormánynak igen nehéz dolga lesz az óriási katyvaszt helyrehozni, amit a fidesz/orbán barmoltak össze a 11 évük alatt

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük