Sorting by

×

Újabb Habsburg térnyerés Párizsban – nocsak, kit küld Orbán nagykövetnek?

Újabb Habsburgot Párizsnak! A magyar kormány hallatlan tisztánlátással ismét fittyet hány a történelmi múltnak, és a “gyűlölt osztrák nő” Maire Antoianette  akit le is fejeztek a forradalom idején,  családjából származó Habsburg Györgyöt nevezi ki franciaországi nagykövetévé. 

Hétfőn dönt a külügyi bizottság

Habsburg György lesz Magyarország új párizsi nagykövete – értesült a Népszava a hírről, amiről az Index is beszámolt. Információink szerint kinevezése napirendre kerül az Országgyűlés külügyi bizottságának hétfő délelőtti zárt ülésén, ahol meghallgathatják a képviselők. Úgy tudjuk, Habsburg György már a felkészülési időszakát tölti a Külügyminisztériumban azért, hogy kinevezése után minél hamarabb elfoglalhassa állomáshelyét. Egy diplomáciai forrásunk szerint Habsburg György kinevezése több szempontból is előnyös lehet a magyar tárgyalási pozíciók erősítésére Párizsban Emmanuel Macron kormányával: a máig erősen arisztokratikus francia diplomáciában a történelmi név kifejezetten jó ajánlólevél, ezzel „eleve belépőt nyerhet sok olyan helyre, ahová egy »egyszerű« diplomata nem biztos hogy könnyen bejutna”.

<<FRISS HÍREK!>>

Kik támogatják Habsburg Györgyöt?

Habsburg György ráadásul egy kiterjedt dinasztia leszármazottjaként széles körű nemzetközi kapcsolatrendszerrel rendelkezik, kitűnően beszél franciául, jó viszonyban van a magyar kormányból Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszterrel és Orbán Viktor kormányfővel is. Habsburg György IV. Károly, az utolsó magyar király unokája, édesapja, Habsburg Ottó szintén aktív diplomáciai tevékenységet folytatott és komoly részt vállalt a rendszerváltás utáni Magyarország nyugati kapcsolatainak erősítésében. Az 1964-ben született Habsburg György korábban újságíróként, dokumentumfilmesként is dolgozott, jelenleg Budapesten él.

Habsburg

 

átver

2 hozzászólás

  • 2021.01.06 - 13:53
    Közvetlen hivatkozás

    A választás biztos jó, de csodálkozom Habsburg Györgyön aki közösséget vállal az Orbán kormánnyal, és Szíjártó Pérrel! Édesapja nem valószínű, hogy ezt vállalta volna! Ő mivel itt él ismeri jól a magyar viszonyokat, és tudja, hogy mit tett ez a kormány az országgal nem süllyedtem volna le idáig! Csalódtam benne!

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.