Újabb három fideszes ejtőernyős a MOL felügyelőbizottságában - A járvány alatt a hídfőállások agresszív elfoglalása zavartalanul folyik - Városi Kurír

Sorting by

×

Újabb három fideszes ejtőernyős a MOL felügyelőbizottságában – A járvány alatt a hídfőállások agresszív elfoglalása zavartalanul folyik

Politikailag megbízható emberekkel erősítik a Mol felügyelőbizottságát. A cég vezetői eddig is tűzközelben voltak, ami a kormányzati kapcsolatokat illeti. Újabb három kormányközeli, illetve fideszes taggal bővül a Mol felügyelőbizottsága, ha a menedzsment április közepén megszavazza saját előterjesztéseit.

Hirdetés

Kupolaszerű paplanernyő lebeg a MOL felett

Ismét pozícióba kerül Kaderják Péter, aki azon kívül, hogy a Fidesz alapító tagja, nagy tekintélyű energetikai szakember, ám az év elején éppen kitették a szűrét az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkári pozíciójából, hogy aztán március idusán néhány órára kinevezzék az akkumulátorgyártás miniszteri biztosának. Egyelőre nem derült ki, hogy mi okozta ezt a fiaskót, mindenesetre a kormányfőnek sohasem kellett csalódnia Kaderják hűségében, a szakember legfeljebb odáig merészkedett, hogy Orbánék zöldpolitikájának határait feszegesse- íraj a hvg 360° Pozícióhoz jut az fb-ben Dorkota Lajos is, akinek tavaly járt le az elnöki mandátuma az energiahivatalban, korábban pedig Dunaújváros fideszes polgármestere volt. Az fb harmadik újonca Nagy Márton lesz, aki nem sokkal az után, hogy tavaly nyáron távozott Matolcsy György mellől az MNB-ből, miniszterelnöki megbízott lett, és azóta gazdaságpolitikai tanácsokat ad Orbán Viktornak.

A Mol irányítói eddig sem voltak távolságtartók Orbánnal. Elég csak a focimeccsek VIP-páholyaira gondolni, ahol Hernádi Zsolt, Csányi Sándor és Világi Oszkár is gyakran együtt szurkol a kormányfővel (ők vannak a nyitóképen, 2011-ben, Tusnádfürdőn).

Mol

Gurul a tőke

Azon túl azonban, hogy Hernádinak a Corvinus az alma matere, vajmi kevés érvet lehet felhozni amellett, hogy a Mol éppen a közgazdaság-tudományi egyetem és a magánkollégium finanszírozója legyen. Ha már új fenntartót és finanszírozási formát kerestek az állami egyetemeknek, logikusabb lett volna például a Pannon vagy a Miskolci Egyetem sorsát összekötni az olajipari vállalattal. Az is igaz azonban, hogy a Mol felső vezetésében már egyetlen olajipari szakember sincs.

A Kopaszi-gátnál tornyosuló, 28 emeletes Mol-épület éppúgy uralni fogja Budapest világörökségi panorámáját, ahogy az Orbán-kormány vagyonkezelő alapítványai a közéletet.

( A teljes cikket olvassa el a hvg. 360° portálon!)

Előzmény

MOL

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.