Újabb hazug ígéret

A Demokratikus Koalíció felszólította a kormányt, hogy azonnal állítsa vissza a pedagógusbérek automatikus indexálását és a fizetéseket minden évben az aktuális minimálbér alapján számolják ki.

A pedagógusok több millió forinttól estek el

Arató Gergely, a DK frakcióvezető-helyettese szerdai budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy amikor bevezették az új életpályamodellt, akkor a sok túlóráért cserébe a kabinet kiszámítható és stabil bérrendszert ígért, amelyet a minimálbér alapján kellett volna kiszámolni. Azóta kiderült, hogy ez az ígéret is hazugság volt, mert 2015 óta a béralapot már nem igazítják a minimálbérhez – fogalmazott.

A tanárok és a szakszervezetek hiába kérik évek óta, hogy állítsák helyre az életpálya biztonságát garantáló „vetítési alapot”, ezt a kormány nem teszi meg – közölte.

Emiatt a pedagógusok több millió forinttól estek el; egy egyetemet végzett, pályája vége felé járó tanár 2015 óta több mint 2,5 millió forinttal kapott kevesebbet, mint kellett volna – említett egy példát. Ha van pénz hazug kormánypropagandára és stadionépítésekre, akkor arra is legyen, hogy a pedagógusok tisztességes bért kapjanak – szólított fel a képviselő.

Fideszes fikció

A politikust reagáltatták Hidvéghi Balázsnak, a Fidesz kommunikációs igazgatójának szavaira. Azt mondta, hogy a DK EP-listavezetője, Dobrev Klára „szemrebbenés nélkül megszavazná az összes brüsszeli bevándorláspárti javaslatot”.

Arató Gergely azt felelte, hogy Dobrev Klára egy keddi televíziós műsorban is világossá tette, hogy bevándorláspárti, különösen illegális bevándorláspárti politikusok nincsenek Európában, „ez egy fideszes fikció”. Dobrev Klára és a DK azok pártján áll, akik egy hatékony, jól működő, erős Európai Uniót akarnak – szögezte le.

(Forrás: MTI)

Kapcsolódó

Orbán rendszere azzal fenyeget, hogy Magyarország Európa perifériájára szorul

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük