Sorting by

×

Újabb kínai ittélő kereste meg Baranyi Krisztinát: “ők nem képviselnek minket, (…) valamennyi úgynevezett kínai társadalmi szervezet valójában a Kínai Kommunista Párt ügynökének tekinthető…”

Ahogy arról beszámoltunk a “kínai kolónia” nevében küldtek Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármesternek levelet, melyben az javasolták, hogy “gondolja át az utcanevek által okozott és kialakult helyzet előnyeit és hátrányait és amennyiben lehetséges, a Kínát sértő változtatásokat módosítsák”. A polgármester válaszolt a megszólításra és közölte, hogy mielőtt az utca nevek megváltoztatása mellett döntött, már átrágta az ügyet. Aki az hitte, itt vége a történetnek, nagyot tévedett. Új, merőben más tartalmú levél érkezett….

“Újabb levelet kaptam

Nyílt levél egy itt élő kínaitól, aki arra kért, hogy tartsam titokban a kilétét, mert emiatt üldöztetésben és megtorlásban lehet része az otthon élő barátainak, családtagjainak. Kérését természetesen tiszteletben tartom – írta Baranyi közösségi oldalán, ahol olvasható az anonim levél angol és magyarra fordított változata is.

“Ők nem képviselnek minket!

Nyílt levél Baranyi Krisztina polgármesternek Kedves Baranyi Krisztina!

Budapesten élő kínai bevándorló vagyok. Családommal együtt azért hagytuk el Kínát, mert elfogadhatatlannak tartottuk a környezetszennyezést, a társadalom fokozódó fasizálódását, az agymosást az átpolitizált oktatásban és az országot, ahol a társadalom tagjai nem bíznak meg egymásban. A mai napon döbbenten tapasztaltam, hogy kínaiak politikai szervezetei úgymond 40.000 kínai lakos nevében írtak Önnek.

Ők nem képviselnek minket! Mindenekelőtt szeretném ha tudná, hogy valamennyi úgynevezett kínai társadalmi szervezet valójában a Kínai Kommunista Párt ügynökének tekinthető.

Lényegében nyereségérdekelt szervezetek, amelyek a Kínai Kommunista Párt iránti elkötelezettségük alapján jutnak pénzügyi támogatáshoz. Ezek közé tartoznak mások mellett a “kereskedelmi kamarák”, a “helyi egyesületek”, a “diákszövetségek”, amelyek egymással is versengenek a Kínai Kommunista Párt kegyeiért és a pénz megszerzéséért.

Ezek a kínai csoportok a Kommunista Párt, kínai kormányügynökségek (Tengerentúli Kínai Kapcsolatok Irodája, Egyesült Munka Front Osztály) és a Kínai Nagykövetség irányításával folytatnak propaganda tevékenységet Magyarországon.

Még saját nem hivatalos pártszervezeteik és a Kommunista Párt ideológiájáról szóló magánúton szervezett oktatási programjaik is vannak.

Természetesen csaknem minden országban létezik ez a félhivatalos kínai szervezeti struktúra,

a magyarországi szervezetek a teljes hálózatnak csak egy részét képezik. Érdekelheti, hogy miért maradnak csendben a Magyarországon élő kínaiak, miközben a szavukat kizárólag a kínai kormány hivatalos diplomatái és ezek a csoportok emelik fel, amelyeknek lehetőségük van kinyomtatni és piros pecsétjeiket rányomni az állásfoglalásaikra.

Ennek az oka az, hogy a kínai kormány különböző eszközökkel képes szabályozni az összes tengerentúlon élő kínai véleménynyilvánítását.

A külföldön kibeszélő kínaiaknak, akik a kínai kormánnyal szemben foglalnak állást vagy bizonyos politikai témákat érintenek, nem kell olyan súlyos börtönbüntetéssel szembenézniük mintha ugyanezt Kínában tennék,

de a kormány még az ő családtagjaikon, barátaikon, sőt akár munkatársaikon is képes bosszút állni, hogy megelőzze a további hasonló kibeszéléseket.

Barátaimmal együtt különösen elszomorít minket az, hogy miközben a magyaroknak éppen csak begyógyultak a kommunizmus okozta sebei, úgy tűnik, hogy most csendben ugyanoda térnek vissza egy másik úton.
Az erősödő gazdasági és kereskedelmi kapcsolatok elfeledtetik az emberekkel a túloldal változatlanul autoriter ideológiáját.

A Kínai Kommunista Párt hatékonyan képes azonosítani és beszivárgásra felhasználni korrupt külföldi vezetőket, majd az autoriter kormányok támogatásán és fejlesztésén keresztül növelni az önkényuralmak számát és hatalmát.

A Kínai Kommunista Párt nemzetközi támogatást keres a vezető szerepéről szóló hosszútávú céljaihoz

Rendkívül szomorú, hogy az Európai Uniós szavazatai és állásfoglalásai alapján a magyar kormány jelenleg éppen ezt a gyalázatos szerepet játsza el. Levelem célja, hogy magyar barátaim figyelmét felhívjam az önkényeskedő kormányokra és ezek kapcsolataira más külföldi autoriter erőkkel. Kérem, ne hagyják, hogy üres papírrá silányuljanak a kommunizmus és fasizmus ellen született jogszabályok és törvények, amelyek a történelemből levont tanulságok alapján születhettek meg.

A Magyarországon élő kínai közösségek tagjaitól azt kérem, tartsák becsben ezt a gyönyörű országot, ha ezt választották új hazájuknak.

Barátaimmal együtt én is szívesen osztom meg a magyarokkal Kína évezredes történelmét, amely nagy hatással volt más kultúrákra is, de egyáltalán nem szükséges, hogy a kínai kormánypropaganda kottája szerint játsszunk és megkérdőjelezzük a helyi közösség értékeit csak azért, hogy hűséget mutassunk a kínai kormány felé. Ezek méltatlan, veszélyes és ostoba lépések. Ahogy ezt már korábban említettem, ezt a levelet biztonsági okokból nem írhatom alá. A magyar médiában dolgozó megbízható barátomnak adom át, aki lefordítja, és nyilvánosságra hozza. Ő igazolni tudja, hogy valóban Budapesten élő kínai vagyok.

Remélem, hogy eljön az a nap, amikor szabadon beszélhetek magyar barátaimmal az igazi nevemet használva, meleg szavakkal, és félelemből senkit nem kényszerítenek hallgatásra, továbbá senkit nem képviselnek ilyen szánalmas módon azok, akik a hatalmat, az erőszakot és hazugságokat használva lopják el tőlünk a szólásszabadságot.

Egy Budapesten élő kínai bevándorló, annak családja és barátai”

Baranyi annyit fűzött még a levélhet, hogy

“Köszönöm a bátorságát”

Kapcsolódó

 

Újabb kínai ittélő kereste meg Baranyi Krisztinát: "ők nem képviselnek minket, (...) valamennyi úgynevezett kínai társadalmi szervezet valójában a Kínai Kommunista Párt ügynökének tekinthető..."

átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.