Újabb kormányhoz bekötött kutatóintézet emészt fel többezer millió közpénzt!

Mint egy falat kenyérre, olyan égető a szükség kerítésen belül egy újabb kormány-vezérelt emlékezetpolitikai intézetre! Ezzel a Magyarságkutató Intézet, a Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet, a Veritas Történetkutató Intézet, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet után újabb olyan intézmény jön létre június 1-től, amelynek a feladata tudományos kutatás, de szervezetileg nem valamelyik egyetemhez vagy a Magyar Tudományos Akadémiához tartozik, hanem egy kormányszervhez.

Tudta, mi hiányzik? Orbán nem hiszi!

A 2000 és 2005 közti köztársasági elnök, Mádl Ferenc jogászprofesszor (1931-2011) nevét viselő Összehasonlító Jogi Intézetet hoz létre a kormány egy csütörtökön közzétett kormányrendelet szerint. Az új hivatal az igazságügyi miniszter irányítása alá tartozik majd központi hivatalként.

Vezetőjén és helyettesén kívül egy tiszteletbeli elnöke is lesz

Feladata egyebek közt „a hazai jogalkotás színvonalának továbbfejlesztése, nemzetközi megalapozottságának és elismertségének növelése” érdekében nemzetközi összehasonlító jogi kutatásokat, elemzéseket végezni elsősorban Európa országainak jogalkotási tevékenységéről, tapasztalatairól.

Erre a célra idén különböző címeken összesen 610 millió, a következő évtől évente 850 millió forintot szán a kormány.

Forrás

Gábor György: A hülyék őstörténete

Szakály Sándor szerint Horthy sík hülye volt, persze lehet, hogy az igazgató csak össze-vissza beszélt

A holokauszt első tömegmészárlása napján tartanak Horthy-emléknapot, fideszes felszólalókkal

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük