Újabb kormánypárti destrukció

Normális országokban a destrukció az ellenzék fegyvertárának fontos eszköze, nem úgy nálunk. A kormánypárti képviselők meghiúsították az Országgyűlés népjóléti bizottságának ülését, ahol a koronavírus-járvány elleni védekezésről, a Bajcsy-Zsilinszky Kórházban kialakult helyzetről és a betegellátásban használt lélegeztetőgépek beszerzéséről lett volna szó – közölte a testület szocialista elnöke Korózs Lajos szerdán.

Korózs Lajos nem adja fel

A népjóléti bizottság MSZP-s elnöke szerint a kormány képviselői és a kormánypárti politikusok nem válogathatnak a napirendi pontok között aszerint, mihez van kedvük, kutyakötelességük lett volna a bizottsági ülésre elmenni.

Jelezte, hétfő délutánra ismét összehívja a bizottság ülését. Vitatta Kásler Miklósnak, az emberi erőforrások miniszterének azon kijelentését, hogy a koronavírus-járvány elleni védekezés miatt nincs a kormányon támadási felület.

„Nincs a fenét! Hát, nem ebben az országban él?”

– tette fel a kérdést a politikus, majd a kórházi ágyak kiürítését hozta fel. Szerinte az állami kórházakban ma már több a koronavírus-fertőzött, mint a bentlakásos idősotthonokban.

Miért csak március végén kezdték el szűrni a dolgozókat?

Korózs Lajos ismertette, milyen kérdéseket tettek volna fel a bizottság ülésén. A Bajcsy-Zsilinszky Kórházzal kapcsolatban azt firtatta, indult-e ott vizsgálat? Miért csak március végén kezdték el szűrni a dolgozókat? Kérdezett a koronavírus-fertőzöttek nem megfelelő elkülönítéséről is. A lélegeztetőgépekkel kapcsolatban a többi között azt tudakolta, alkalmasak-e a beszerzett gépek a fertőzéses megbetegedések kezelésére.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ szerdán közleményben közölte az MTI-vel, a kormány képviselői a koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzet vége után állnak a bizottság rendelkezésére, hogy ott beszámoljanak. A járvány elleni védekezés ma is még teljes erőt és munkaidőt kíván mind a járványügyi hatóságoktól és az egészségügyi vezetéstől – közölték.

koronavírus

One thought on “Újabb kormánypárti destrukció

  • Ennek a Korózsnak az a baja , hogy nem hívják senkinek , lényegtelen a véleménye , súlytalan pali, akárcsak a pártja és ez fáj. A szemétdombról kiabál a pusztába.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük