Újabb kötcsei randevú a jobboldali-konzervatív művészvilággal

Szombaton tizennyolcadszorra találkozik Orbán Viktor a jobboldali-konzervatív művészvilággal Kötcsén. Ezúttal „EP-tematikus” lesz a piknik, kicsivel szűkebb körben.

Fókuszban az EP-választás

A pikniket a Balog Zoltán által vezetett Magyar Polgári Együttműködés Egyesület szervezi. Orbán Viktor miniszterelnök a jövő májusi európai parlamenti választást helyezi a fókuszba. Az előzetes hírek szerint, politikai helyzetértékelése során a bevándorlás-migráció témakörben az EP-választási stratégiáé lesz a főszerep.

Ezúttal az eleve zártkörű piknikre kevesebb meghívót küldtek ki, mint a „sima” kötcsei találkozóra szoktak, ahol a vendégek száma általában 600 fölött van. A mostani találkozó valamivel szűkebb körű lesz.

A Dobozy kúriára 2004 óta a jobboldali értelmiségi, művészvilág prominensei és a kormányközeli médiumok képviselői, ismert arcai szoktak ősszel meghívást kapni, és fideszes, kereszténydemokrata kormánytagok, parlamenti képviselők, politikusok. A miniszterelnök ilyenkor távlatos politikai helyzetértékelést ad, képbe hozza az övéit.

„Beszorulhatunk Trump és Putyin közé”

Legutóbb június 3-án gyűlt össze a jobboldali holdudvar Kötcsén, akkor az atv.hu-hoz kiszivárgott hírek szerint Orbán Viktor az előtte álló ciklus kapcsán megszorításokról egyáltalán nem beszélt, de újabb gazdasági válságot vizionált, és egyértelművé tette: miniszterei ne is kérjenek tőle plusz 10-20 milliárdokat, mert nem ad. „Beszorulhatunk Trump és Putyin közé” – erre is felhívta a figyelmet. Orbán Viktor azt is egyértelműen megfogalmazta, hogy mit vár a kormányával szimpatizáló, illetve azt támogató jobbközép értelmiségtől: „minőséget, teljesítményt és térfoglalást”.

A korábban kiszivárgott hírek szerint a most szombati pikniken is napirenden lesz a kultúra a jövő évi EP-választási tematika mellett.

(Forrás: atv.hu)

Mire gyűjtenek pénzt Kötcsén?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük