Újabb külföldi filmes díjat nyert Deák Júlia Azonosítás című kisfilmje

Deák Júlia Azonosítás című kisfilmje Awards of Merit-díjat nyert a független alkotásoknak szentelt IndieFest Film Awards fesztiválon – közölte az MTI-vel csütörtökön a rendező.

Független filmes tehetségek

Deák Júlia filmje a 17 éves Meggie-ről szól, aki egy 1944-es halálmenet helyszínét próbálja megtalálni Budapesten.

Az IndieFest Film Awards kilenc éve működő, negyedévenként megrendezett, online független filmes fesztivál, a független filmes tehetségek felkutatását és nyilvánossághoz juttatását tekinti a fő feladatának. A nemzetközi fesztiválra 79 országból több ezer film érkezik, amelyeket többek között Emmy- Telly- és Communicator-díjas szakemberek bírálnak el. A legmagasabb pontozást a Best of Show díjjal kitüntetett filmek kapják. Az Awards of Merit-díj, amelyet Deák Júlia Azonosítás című filmje kapott, a kiemelkedő művészi és technikai megvalósításért jár.

A nyolcadik győzelem

Az IndieFest Film Awards a nyolcadik külföldi fesztivál, amelyen a kisfilm a győztesek közé került. Az alkotás pár héttel ezelőtt az American Film Awards fesztiválon megkapta a Special Marquee Award díjat.
Korábban már a Svájci Nemzetközi Filmfesztiválon is díjazták, megkapta az Európai Független Filmdíj legjobb rövidfilm kategóriájának Platina-díját, valamint a legjobb idegen nyelvű kisjátékfilm produceri díját a 2017-ben debütált American Filmatic Arts Awards (AFAA) független nemzetközi filmes elismerései közül.

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

(MTI)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.