Újabb “legeslegre” készül a Magyar Turisztikai Ügynökség!

Megfigyelték már, hogy mimagyarok semmiből nem tudunk jót csinálni, csak világelsőjót, újat sem, csak leleslegújabb világszenzációt. Aztán amikor kiderül, hogy nem pont olyanra sikeredik, akkor az a hibás, aki fellebbentette a függönyt….

Bahart az einstand után….

Mint arról beszámoltunk, a Balatoni Hajózási Társaság, (Bahart) miután “leválasztották róla kempingjeit és szállodáit és a kikötök felett is megszűnt a fennhatósága, remekbeszabott tervekkel állt elő.

“Legesleg” 1.

Elkészültek a Balatonon közlekedő hajók koncepciótervei, így hamarosan indulhat a közbeszerzés, melynek köszönhetően a Balatoni Hajózási Zrt. európai színvonalú hajózási feladatokat láthat el

– mondta a podcastban Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója.

Megújul a Szántó és Tihany között közlekedő komp, a tervek szerint a következő évben, de legkésőbb 2022-re lecserélik a teljes személyszállító és komphajóflottát, de személyszállító katamaránokat is használhatnak majd a Balatonra utazók és az ott élők.

Az első kisméretű katamaránok alapvetően Balatonfüred, Keszthely és Siófok körzetében szállítják majd az utasokat.

Fotó: mtu.gov.hu

Guller Zoltán hangsúlyozta:

a Bahart befejezi a hajózáshoz szorosan nem kapcsolódó tevékenységeit, így a jövőben sem kempinget, sem pedig szállodát nem működtet tovább.

“Legesleg” 2.

Az MTÜ Európa legnagyobb fény- és tűzijátékát fogja megszervezni augusztus 20-án,

amely

a dunai rakpartok több mint négy kilométeres szakaszán lesz látható.

Kitér arra is, hogy az államalapítás előtt tisztelgő, hivatalos megemlékezéseket

idén több napos, a főváros egészét érintő Szent István-napi programsorozatként tervezi megtartani az ügynökség, új hagyományt teremtve ezzel.

Azt ugye mondani sem kell, hogy ami egy félórás műsor helyett több napig tartó rendezvénnyé növi ki magát, és egy koncentrál hely helyett az egész várost felöleli, annak az bekerülési ára is tetemesen nő. Arról csak érintőlegesen szólva, hogy mint mindent, ezt is a dolgozó kisember -vagyis Ön, meg Ön, meg Ön- fizeti majd. Az lesz aztán az igazi “legesleg”!

A podcast – amely ITT hallgató meg – foglalkozik a foglalási adatokkal és az újranyitás tapasztalataival is.

Forrás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük