Újabb luxusberuházás kormányzati hátszéllel – Mészáros Lőrinc sziluettje is feltűnik a háttérben

Csupa kormányközeli cég és figura húzódik meg a legújabb Balaton-parti luxusberuházás árnyékában, talán mondanunk sem kell, hogy Mészáros Lőrinc sziluettje is feltűnik a háttérben.

Lépésről lépésre

A budaörsi székhelyű Paralelbau Kft. építheti fel Balatonfüreden Szabadics Zoltán zalakarosi vállalkozó cégének szállodáját, nettó 2 milliárd 745 millió forintért. Az építési költségből 1,7 milliárd forintot tesz ki az állami támogatás. Adta hírül a Napi.hu, amelynek cikkét az alábbiakban szemlézzük.

A nyílt tender eredményét az ajánlatkérő SZ. Z. Szállodafejlesztő Kft. tette közzé az uniós közbeszerzési közlönyben. A 80 szobás egyedi adottságú, vízparti 4* superior besorolású új szálloda a Kisfaludy Szálláshelyfejlesztési Konstrukció keretében épül. Az épület három emeletes lesz, a szobákhoz erkély is tartozik. Lesz az épületben bel- és kültéri élménymedence illetve jakuzzit magába foglaló wellness részleg, továbbá több szauna és masszázs szoba is. Az ajánlatkérő február 17-én kötött szerződést a nyertessel. (…)
A nyertes Paralelbau Kft. – a Céginfo.hu adatai szerint – 2009-ben alakult, a jegyzett tőkéje 3 millió forint. A 2018-as évet nettó 438 millió forint árbevétel mellett 14 millió forint adózás előtti eredménnyel zárta. A tulajdonosa Ott Balázs.

És itt jön a képbe Mészáros Lőrinc

Mint a Napi.hu korábban mát megírta,  a projektről annyi tudható hogy vitorlás hajóval érkezhetnek majd a vendégek abba a balatonfüredi luxus szállodába, amelynek építésére a Magyar Turisztikai Ügynökség 1,7 milliárd forintot adott.

Az építkezés helyszíne a füredi kemping, amit egy Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó cég üzemeltet. A balatonfüredi önkormányzat tulajdonában lévő és a Balatontourist Kft. által üzemeltetett kemping területén épülhet fel tehát a hotel. Az ajánlatkérő cég nevében szereplő SZ.Z. monogram a zalakarosi Szabadics Zoltán vállalkozót fedi, aki tavaly március 15-én Magyar Érdemrend tisztikeresztje kitüntetést kapott Áder János köztársasági elnöktől és másik cége, a Szabadics Közmű- és Mélyépítő Zrt. rendszeres szereplője az állami közbeszerzéseknek.

Egy hozzászólás itt: “Újabb luxusberuházás kormányzati hátszéllel – Mészáros Lőrinc sziluettje is feltűnik a háttérben

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük