Sorting by

×

Újabb műbalhét gerjesztenek Karácsony Gergely körül – Valaki szóljon már a kormánybarát köröknek, hogy Karácsony nem indul az áprilisi választáson!

Minden jóérzésű, a másik hitét és vallását tiszteletben tartó ember nevében bocsánatkérésre szólítja fel Karácsony Gergely főpolgármestert a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ). A szervezet csütörtöki, az MTI-nek megküldött közleményében azt írta, megdöbbentők Karácsony Gergely szavai, aki a Magyar Zene Háza átadásáról beszélve a szenteltvíztartót méltatlan és blaszfémikus kontextusba helyezte egy rádióinterjúban.

Mit  mondott Karácsony?

 „Egy parkban építkezni olyan, mint belepisilni a szenteltvíztartóba egy templomban, szóval végülis belefér, csak tönkreteszi azt, amiért ott vagyunk.”

Kik azok a “bizonyos” kisebbségek?

“A víz a keresztények egyik fontos szimbóluma Jézus Krisztus Jordán­ban való megkeresztelkedése óta, ezért is botránkoztatott meg sokakat hasonlatával a főpolgármester”

– írta a KÉSZ. Hozzátették: amint azt többször is hangsúlyozták, olyan országban és fővárosban szeretnének élni,

“ahol mindenki, a politikusok és a városvezetők is elfogadják, tetteikben és szavaikban pedig meg is mutatják a másik ember iránti tiszteletet”,

és ez a vallási és hitbeli meggyőződésre és annak szimbólumaira is vonatkozik.

“Szomorúan tapasztaljuk, hogy miközben bizonyos kisebbségek jogai kiemelt védelemben részesülnek, addig egyes közösségek, legtöbbször a keresztények kigúnyolása megengedett. A krisztusi ember tiszteletben tartja mások meggyőződését, ugyanakkor elvárja, hogy senki ne gyalázza meg mindazt, ami számára szent és értékkel bír”

– jegyezték meg. Kiemelték: a főpolgármester még egy szekularizált társadalomban sem engedheti meg magának, hogy bántó hasonlatokkal éljen,

“ráadásul egy liberális szellemiségére büszke politikus mindezzel a saját hitelességét és alkalmasságát teszi megkérdőjelezhetővé”.

A szavazópolgárok joggal várják el a főpolgármestertől, hogy szavai átgondoltak, nyilatkozatai megfontoltak legyenek – írták.
A szervezet ezért minden jóérzésű, a másik hitét és vallását tiszteletben tartó ember nevében bocsánatkérésre szólítja fel Karácsony Gergelyt.
A főpolgármester egy interjúban a Magyar Zene Házával kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy a 21. században “egy parkban építkezni olyan, mint belepisilni a szenteltvíztartóba egy templomban, ami talán belefér, csak tönkreteszi azt, amiért ott vagyunk”. A főpolgármester kijelentése a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén is szóba került, ott Karácsony Gergely megismételte: elvi alapon ellenez minden olyan építkezést, amely zöldterületen folyik, majd többször kiemelte, hogy értékelése szerint a

“Városliget százéves platánfái “nagyobb értéket képviselnek, mint bármilyen emberi alkotás”.

VK vélemény: Rossz, aki rosszra gondol!

Frissítés! Sok lúd ….

“Nyílt levelet intézett hozzám a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége, mert véleményük szerint a Városliget beépítésével kapcsolatban adott rádióinterjúmban sértő hasonlatot használtam. Arról beszéltem ugyanis, hogy a 21. században egy parkban építkezni éppen annyira elfogadhatatlan, mint egy templomban belepisilni a szenteltvíztartóba.

Elismerem, a hasonlat erős, talán sokaknak túlzottan is az. Tőlük elnézést kérek.

De éppen ebből mély erkölcsi felháborodásomnak akartam ezzel hangot adni, hogy a magát kereszténynek mondó magyar kormány mennyire képtelen bármilyen alázatot mutatni a Föld olyan nagyszerű teremtményeivel kapcsolatban, mint amilyenek a városligeti fák.

Igen, azt gondolom, hogy a 21. században egy többszáz éves parkban építkezni bűn. Szentségtörés. Mert a százéves fák, nagyobb értéket képviselnek a városban, mint bármi, amit az ember létrehozhat. És fák nem tudnak arrébb állni, hogy ne legyen útjába a történelemkönyvbe bevonulni akaró akarnok politikusoknak. Fejleszteni, építeni nem a százéves platánok rovására kell, hanem ott, ahol legfeljebb parlagfű nő, a városi rozsdaövezetekben.

A Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén részletesebben is elmondtam a véleményem arról, hogy miért ellenzem a Városliget beépítését. Nézzétek meg a videót!”

-írta Karácsony Gergely közösségi oldalán.

Előzmény 

 

Karácsony Gergely

átver

3 hozzászólás

 • 2022.01.27 - 16:50
  Közvetlen hivatkozás

  Ezek a felháborodott keresztények akkor is felháborodtak, amikor Orbánék törvényeket hoztak a hajléktalanok, a legelesettebb emberek ellen? Amikor percről percre megszegik a tízparancsolatot, főleg a ne lopj parancsot? Amikor a menekülteket/migránsokat – bizonyítottan – éheztették? Amikor kirekesztik az ellenzéki gondolkodásúakat a hazából? Amikor a külföldön élő magyaroknak nem biztosítanak olyan jogokat, mint a határon túliaknak, hatalmi céljaik miatt? Amikor gyűlöletet szítanak embertársaik ellen, faji, vallási, szexuális irányultsági okokból, megbélyegzik, hazugságokkal támadják honfitársaikat? Nem félnek attól, hogy a pokolba kerülnek?

  Válasz
 • Visszajelzés: Teljes a téboly a Mediaworksnél - Potenciális gyilkosoknak tartja a nyírségi falu keresztény lakóit a főszerkesztő? - Városi Kurír

 • 2022.02.17 - 15:22
  Közvetlen hivatkozás

  Semmi elnézéskérés ! Nem vagyunk a dedóban ! Majd ha ők lesznek a szenteltvíz, vagy a tartó, akkor ! Mert egyébként, a dakota meg zsidóviccek korában, sőt, a kocsis meg gulyásgergő-féle humorkitörések, orbán méltán viccesnek szánt katonai kifejezéstára mellett – nincs miért elnézést kéri !

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.