Február derekán újabb nemzeti konzultációt kapunk a nyakunkba

Orbán Viktor, miniszterelnök a Magyar Kereskedelmi és Iparkamra (MKIK) fórumán bejelentette, hogy a gazdaság április elsejéig tartó újraindításának részeként február derekán a kormány online nemzeti konzultációt indít.

Orbán Viktor csütörtökön elmondta: “Ha nem világos az emberek számára, hogy munkából jobban meglehet élni, mint segélyből, akkor maradnak a segélynél.”

“Amikor az első hullámot sikerült legyűrnünk, akkor egy nemzeti konzultációt indítottunk. A nemzeti konzultáció a mi politikánk egyik eszköze. Az emberek kibírhatónak nevezték, ha bezárjuk a színházakat, múzeumokat, éttermeket. De nem bírták kibírhatónak az óvodák és iskolák bezárását.”

“A magyar válságkezelés abban is eltért a nyugat-európaitól, hogy nem szigorításokból és lazításokból állt, hanem a magyar rendszer ezzel szemben stabil volt. November elején bevezettük és még mindeddig tart.”

A gazdaság újraindításának akcióterve április elsejéig tart

“Mikor indul újra maga az élet? Úgy tervezzük, hogy február közepén indítunk egy online nemzeti konzultációt. Ez a konzultáció értelmes, mivel van vakcina ezért van miről beszélnünk.”

Április elsején indul a második üteme a gazdaság újraindításának. Ennek célpontjában a felsőoktatás lesz, az átalakulni akaró egyetemek át tudnak alakulni. Erre 1500 milliárd áll rendelkezésre.

Július elsejétől indul a harmadik ütem, amely már a nagy fejlesztések időszaka lesz; ezek már a zöld gazdaság és a körforgásos gazdaság beruházásai lesznek, illetve a digitalizálás lesz a célkeresztben.

Viper

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük