Újabb parlamenti cicaharc, a járvány meg hadd tomboljon? – Pitlák és társa

Cicaharc dúlt  a Parlament keddi ülésén. Tordai Bence, a Párbeszéd képviselője a telefonjával élő közvetítés keretében szeretett volna aláíratni Varga Mihály pénzügyminiszterrel egy költségvetési módosító indítványt, arra azonban nem kerülhetett sor, mert a pénzügyminiszter egyszerűen taszajtott egyet rajta, majd otthagyta őt – írja a hvg.hu-ra hivatkozva a Népszava.

Távolban felsejlik az egészségügy is

Tordai később a Facebookon számolt be az eseményekről. Mint írta, megpróbálta megismertetni Vargával a költségvetési törvénymódosítást, amiben elvonnának a leendő MotoGP-pálya építésétől és a vadászkiállítástól 9,3 milliárd forintot, majd azt a II. és III. kerületi rendelők fejlesztésére csoportosítanák át.

“Ezt próbáltam neki elmesélni, de mellbe lökött, és visszament a helyére, majd sipákolt, mint egy jó focista, amiért inzultálták”

Tordai elmondása szerint később még a folyosón is üldözte Varga Mihályt, de ott sem járt sikerrel.

Elődökhöz igazán méltó miniszteri reakció

“Tordai… Tudják, ő az a képviselő, aki politikusként még semmi hasznosat nem tett, kivéve a családjának, mivel a 2019-es önkormányzati választás után gyorsan betette feleségét a II. kerületi ellenzéki vezetésű önkormányzatba… .”
– reagált a történtekre Varga Mihály.

A pénzügyminiszter szerint az ellenzéki előválasztással függhet össze a jelenet, neki pedig a jelenlegi aspiránsok mellett nincsen esélye. Hozzátette, már egy hete is feltűnt a környezetében a képviselő. Miközben egy kollégájával akart beszélgetni próbált, ő az amatőr módon elrejtett kamerájával folyamatosan közbevágott és provokált.

cicaharc felhívás

Egyúttal arra kérte a kormánypárti képviselőket, ne hagyják magukat provokálni.

“Mit mondjak? Sajnálom szegényt…”

– fogalmazott posztjában a tárcavezető. Nemhogy a suliba, de az ilyen viselkedésért már az oviban is bünti járna, méghozzá mind a két résztvevőnek, nem úgy a parlamentben, ami fejsúlyos politikusok vitái helyett szinte állandóan ilyen és ehhez hasonló cicaharcok helyszínévé  züllött.

“Magyarország én (nem) ilyennek szeretlek!”

Kapcsolódó

cicaharc, figyelmeztetés

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük