Újabb pedofil tanárt fogtak el - Városi Kurír

Sorting by

×

Újabb pedofil tanárt fogtak el

Újabb iskolai botrány! Ezúttal az egyik budapesti általános iskolából vitték el a rendőrök az egyik pedofil, vagy legalábbis azzal gyanúsítót tanárt, aki zaklathatta a kisgyerekeket – tudta meg a Blikk. A portál figyelmét  egy olvasó hívta fel asz esetre.

Hirdetés

Már az első napján sem “bírt magával”

„Az iskolába pár napja az igazgató felvett egy ének-zene tanárt, akit közvetlenül az iskola előtti járdáról vitték el május 30-án a rendőrök. A gyerekek végignézték a történteket, de azt hazudták nekik, hogy azért vitték el a rendőrök a tanárt, mert meghalt az egyik rokona. Valójában már az első tanítási napján zaklató üzeneteket kezdett küldeni a gyerekeknek. Hála a tankerület gyors intézkedésének, még megakadályozták a rendőrök, hogy bejusson az iskolába”

– állt az olvasó levelében.

Természetesen azonnal felhívtuk az érintett XVI. kerületi intézmény igazgatóját, ám ő elhárította az érdeklődésünket. A Budapesti Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Osztálya kérdésünkre közölte: feljelentés alapján folytatnak eljárást kiskorú veszélyeztetésének gyanúja miatt. A rendőrség az üggyel kapcsolatban egy embert előállított, akit gyanúsítottként hallgattak ki. A férfi szabadlábon védekezik. Dr. Bagoly Bettina, a Főváros Főügyészség szóvivője hozzátette: a folyamatban lévő eljárásról jelenleg több információ nem osztható meg a nyilvánossággal – írja a portál.

A tankerület válasza

Az érintett tankerületi központot is megkeresték a gyerekeket zaklató tanárral kapcsolatban. Többek között azt kérdezték, a tanár mióta oktatott az intézményben, a gyanú szerint pontosan mit követett el, illetve milyen következményei lettek az incidensnek. Az alábbi válasz érkezett Béresné dr. Dunai Gyöngyi, az Észak-Pesti Tankerületi Központ szakmai vezetőjétől

„A pedagógus 2022. 05. 25-től óraadói megbízással énektanári feladatot látott el az iskolában. A megbízása 2022. május 30-i megszüntetéséig két napot dolgozott (szerda, csütörtök). Amint a történtekről a tankerületi központ értesült, a megbízási szerződést azonnali hatállyal felmondta. Mivel az esetben jelenleg is hatósági eljárás van folyamatban, így a tankerületi központnak további tájékoztatást adni nem áll módjában”

A Blikk a mai számában írt egy ugyancsak ének-zenét oktató budapesti tanárról, aki a nemi szervéről készített képeket, majd azokat elküldte diákjainak. A pedagógust a tanulók buktatták le, abban az ügyben is folyik a nyomozás.

Kapcsolódó

Hirdetés
átver

Egy hozzászólás itt: “Újabb pedofil tanárt fogtak el

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.