Banánköztársaság

Újabb rettenetes leleplezés! A kormány nullpontról elnevezett hírportálparódiája “kifinomult nemzeti műértő”-fokozatban…..

Újabb rettenetes leleplezés! A kormány nullpontról elnevezett hírportálparódiája "kifinomult műértő"-fokozatban.....

“Amíg lesz, aki ezt támogatja – az állam, egy önkormányzat, egy közösség, cégek, magánszemélyek –, mi addig leszünk nyitva. Ha már nem lesz ilyen, bezárunk” – írta az Átrium színház közösségi oldalán jelezve, hogy nem kicsi a baj, támogatásra van szükségük a túléléshez. A színház- és demokráciaszerető közönség -véletlenül sem a kormány!- gyűjtést indított, aminek eredménye eddig több, mint 50 millió forint.

Origo “kultúrában jártas” rovata, ja, nem, olyan nincs neki…..

“Újabb rettenetes leleplezés! A kormány nullpontról elnevezett hírportálparódiája egészen odáig tudott elmenni, hogy azzal a szörnyű váddal illetett bennünket, hogy közepes bulvárdarabokat játszunk!!! Hát ez aztán betalált! Hogy egy ilyen kifinomult műértő, mint ennek a valaminek a szerkesztősége, úgy gondolja, közepes darabokat játszik egy színház! Meg hogy BULVÁRT!!! Micsoda dolog! Pfejj, köpni kell.

Nos, őszintén bevalljuk, hogy a sok vízi-, lovas és egyéb színház meg cirkuszsátor meg milliárdos állami támogatással bíró országjáró Központi Ekhósszekér esztétikailag kifinomult magasművészete valóban nem érintett meg bennünket. Bunkók vagyunk, igen.

De megpendítik ezen kívül azt is,

hogy külföldről ad valaki sok-sok pénzt, mert kizárt, hogy „ellenőrizhetetlen mikroadományokból” gyűlne össze ennyi pénz. 😃

Igazatok van, olyan átláthatóan és transzparensen kéne csinálni, mint a CÖF, de nekünk az nem megy, meg hát nekünk a Szerencsejáték Zrt. sem ad százmilliót egy-egy előadásra, szóval ezzel is lebuktunk.

Mondjuk, ha lenne valami külföldi szponzorunk, akkor nem értjük, miért kéne pénzt gyűjteni, meg vészharangot kongatni, olyan jól ellennénk ebből a zséből a töküres nézőterünk előtt, de nyilván mi nem látjuk át a kristálytiszta és pengeéles logikát. Meg hát a jegybevétel alapján mégse töküres a nézőtér, de

biztos a jegyet is a titkos külföldi tőzsdecápák vásárolják, akik nyilván megbolondultak, hogy erre költenek. A sokezer ember pedig, aki a saját számlájáról utalt, kávézott, fasírtozott, jegyet vásárolt, valójában fikció! Nem is léteznek!

Elismerjük töredelmesen azt is,

hogy valóban jöttek külföldi adományok, tényleg: Bécsből, Londonból, New Yorkból, Brüsszelből (!!!!!!!!) de még Svájcból és Ausztráliából, sőt Močából is!! (Ezt annyira le kellett leplezni, hogy mi magunk írtuk ki napról napra.) Csak sajnos azok a befizetők elírták a helyiértékeket! (Hogy a szerző is értse: sokkal kevesebb nullát írtak rá az utalásra, mint kellett volna.) Hiába, ennyire tehetségtelen az a Soros nevű, hogy még egy rendes csekket se tud jól kitölteni. 🙁 De most majd biztos elolvassa, és rájön a tévedésre! 🙂 Amellett, hogy a színház fotóit bármilyen engedély nélkül használták fel újra, megsértve a szerzői jogi törvényeket, és elszomorító magyartalansággal van megírva a poszt, tulajdonképpen örülünk, hogy hírét viszik ennek az egésznek, még ha a saját mulattató műfajukban is, mert még ennek az olvasói is kíváncsiak lesznek, végül is mi az a sötét és veszélyes, ismeretlen dolog, amit mi itt csinálunk.

„Hogy pontosan mit takarnak érzékenyítő előadásaik, amelyeket iskoláknak szerveznek, azt nem lehet pontosan tudni”

– írja a körmeit félelmében tövig rágó fogalmazó, pedig nyugodtan el lehet olvasni ám kritikákat vagy rezüméket, amelyek tartalmazzák Háy János A bogyósgyümölcskertész fia, Totth Benedek Holtverseny című művének vagy a mélyszegénység körülményeit átélhetővé tevő Szociopoly című interaktív színházi társasjátékunk tartalmát.

De ennyi energiát nem tettek bele, végtére is paródiáról van szó, de bizony a jó paródiától sokkal biztosabb kezű stílust, gyakorlottabb fogalmazást vár el az ember, mert hát Karinthy Frigyessel szólva humorban nem ismerünk tréfát.

(Az álszent prüdéria már annyira olcsó, srácok, hogy azon nem fog felháborodni senki, hogy valaki leírja a 2022-ben a „kurva” szót, szóval ezt tényleg csak azért írjátok, hogy meglegyen a karakterszám.) És ha már ennyire nem írtátok bele, hadd tegyük még ide

a Fekete Péter 12 milliárdos kiürített kasszáját, amit persze az utolsó fillérig bulvármentes magaskultúrára költött. Na puszi, kisrigók!”

2022. július 10-e vasárnapi állás:

Kapcsolódó

Fotó: Átrium közösségi oldala

About Author

Szólj hozzá!