Újabb saller Orbánnak – Az USA-ban megerősítették a Magyarországról kisöprűzött CEU amerikai jogosítványait

A CEU hivatalos értesítést kapott a Middle States Commission on Higher Education bizottságától, hogy az egyetem sikeresen megtartotta akkreditációs státuszát, mint egy amerikai fokozatot nyújtó intézmény.

Ők komolyan vizsgálódtak a CEU-nál, nem úgy mint…

Ron Daniels, a Johns Hopkins Egyetem elnöke által vezetett bizottság három napot töltött a CEU-n 2019 januárjában, amikor találkoztak az egyetem diákjaival, oktatóival és munkavállalóival, hogy a helyszínen is megvizsgálják az egyetem működését. Ennek részeként kérdéseket tettek fel a CEU által korábban lefolytatott önfelmérő folyamatot összegző dokumentum kapcsán is.

A látogatást követően az értékelő bizottság benyújtotta a jelentését a Middle States Commission on Higher Education részére. A 2019 júniusában tartott találkozón a Bizottság megerősítette a CEU akkreditációját, amely 2023-ig szól.

„Ez egy újabb visszajelzés arról, hogy a CEU a diákjainak kiemelkedő minőségű oktatást biztosít”

– monda Michael Ignatieff, a CEU elnök-rektora.

„Szeretném kifejezni őszinte köszönetemet a CEU munkavállalóinak, oktatóinak és diákjainak, akik keményen dolgoztak azon, hogy az önfelmérő folyamat, és az értékelő bizottság januári látogatása sikerrel záruljon. Sokak munkaórái járultak hozzá ahhoz, hogy bebizonyítsuk, hogy megfelelünk a Middle States Commission on Higher Education feltételeinek.”

Mivel Magyarország kormánya elzárkózik attól, hogy engedélyezze a CEU-nak, hogy amerikai diplomákat adjon ki, ezért ezeket az egyetem a következő évtől Bécsben fogja kiadni. A CEU ugyanakkor megőrzi magyar egyetemi akkreditációját is.

A magyar kormány részéről továbbra sincs változás: Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter éppen a múlt héten ismerte el, hogy az elmúlt egy évben egyáltalán nem vizsgálták a CEU engedélyét.

Kapcsolódó

 

Egy hozzászólás itt: “Újabb saller Orbánnak – Az USA-ban megerősítették a Magyarországról kisöprűzött CEU amerikai jogosítványait

  • 2019.07.02 - 12:06
    Közvetlen hivatkozás

    Örülök az újabb fejleménynek, minden a FIDESZ, személyesen Orbán Viktor rossz indulatát, bűnösségét bizonyítja. Csak még mindig nem értem, mire jó ez a gáncsoskodás, igaz Orbán élete kizárólag a kekeckedés.

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük