Újabb segélykiáltás Magyarország mélyéből

Egyre több magánszemély és csoport találja meg portálunkat a Városi Kurírt, mert tudják, mi mindent megteszünk azért, hogy a drámai helyzetben élők segélykiáltásának hallható hangot adjunk.

A Láthatatlan Magyarország Facebook csoport újabb felhívása

Egy édesanya fél, pontosabban a gyermekeit félti a hivataltól, akik a segítés szerintünk legembertelenebb módját “szokták” ilyenkor választani: a kicsiket elveszik a családtól.
A teljes levél megtalálható a csoportban, pár részlet a leírtakból:
“Párom balesetet szenvedett még november táján,elszakadt a térdszalagja,orvosi utasításra földmunkát,nehéz emeléseket nem végezhet. Nekünk abból volt a bevételünk. Ez akkor megszűnt,azóta is csak ritkán tud elmenni alkalmi munkákra,fél ugyanis több munkáltató ennek tudatában alkalmazni.”
Később ezt írja: “Én cégnél voltam elhelyezkedve,több,mint 5 évig. Az élet úgy hozta ,hogy anyaotthonokat is megjártunk, előtte/közbe,de összakapartuk magunkat,és sikerült találni egy kis albérletet. Innen a pusztából sajnos nem tudtam megoldani a cégbe történő bejutást a műszakmódosítás után,így én is munka nélküli lettem. Itt már 3 éve lakunk,az utóbbi időben egyre nehezebben tudjuk ezt fenn tartani.”

Egy rendes kis albérletbe húzna a szívünk, de…

” Pár napra kiderült,meghirdette a tulaj a házat,amibe lakunk. Addig maradhatunk,amíg az eladás megtörténik,szóval már ez a biztos pont is lassan elmúlik az életünkből. A mindennapjainkat beárnyékolja az otthontalanná válás esélye, kilátástalannak tűnik az életünk. Egy rendes kis albérletbe húzna a szívünk,de mivel napról-napra élünk, kauciót biztos nem tudunk fizetni. Tudom,minden albérletbe jutáshoz ez már alap dolog,de spórolni nem tudunk rá. Az albérleti díjunkkal megvagyunk csúszva,most jön a harmadik hónap,amire nem tudunk fizetni.”
“Élelmiszert úgy tudtam venni a napokban,hogy sikerült pár ezer forintot kölcsön kérnem. Hiába varrogatok itthon,nem keresek sokat vele. Adtunk be települési támogatásra kérelmet,de el lett utasítva,mivel kaptunk márciusban húsvéti élelmiszercsomagot.”

Eddig az idézetek

A család számára legalább 150 ezer forint gyors segítség kellene, hogy míg újabb albérletet találnak, ne tegyék utcára őket, illetve legyen kaucióra pénzük.
Csengel Rita, a Láthatatlan Magyarország csoport tagja kezdeményezte a gyűjtést a család részére. Aki utal, a Láthatatlan Magyarország csoportban feltett posztnál jelezze, persze ez egyéni döntés kérdése. A család számlaszáma:
Kovács Veronika 71800288-16203446-00000000 Hungária Takarék
A családdal a kapcsolatot az alábbi email-címen lehet felvenni: hujberkrisnyof@gmail.com

nyílit levelet

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük