Újabb százmilliók a vőgyerek siserehadának

A Fidesz kormány kisöpri a padlást, újabb forrásokat juttat a párthoz közelálló cégeknek is. Mi meg csak lesünk, mint  Jani a moziban. 
[mnky_ads id=”4674″][mnky_ads id=”4666″]

Tiborcz a pénzcsapnál

A Magyar Nemzet írt arról, hogy  2,1 milliárdra emelték a Miniszterelnökségnek közbeszerzési tanácsokat adó Ész-Ker Kft. és SBGK Ügyvédi Iroda megbízási díját. A Tiborcz-féle – Orbán Viktor vejéhez köthető – üzleti körhöz tartozó tanácsadók 708 millió forinttal többet kapnak a februárban megszabott árhoz képest.

Az emelésről a Közbeszerzési Értesítő pénteki száma tudósított, igaz, a szerződésmódosítás még november 24-én történt. A változtatást azzal a – dokumentum szerint előre nem látható – körülménnyel indokolják, hogy a tanácsadóknak a vártnál jóval több feladatuk akadt a jogszabályi helyzet változásai miatt; ráadásul az e-közbeszerzés 2018-as bevezetésének híre szabályos rohamot idézett elő, az ajánlatkérők sokkal több eljárást indítottak az év utolsó négy hónapjában.

NER furcsaságok

Az e-közbeszerzést üzemeltető, monopolhelyzetű cég, a NEKSZT Kft. vezetője az a Csányi István, akit tavaly Lázár János kancelláriaminiszter javaslatára a közbeszerzéseket felügyelő helyettes államtitkárnak neveztek ki, és aki a HVG szerint Tiborcz István érdekszférájából érkezett.

Helyettes államtitkári kinevezése előtt Csányi pedig pont az Ész-Ker szakmai irányítója volt. Az Ész-Ker meghatározó tulajdonosa jelenleg Kárpáti Péter, aki több ponton kötődik a miniszterelnök vejéhez, Tiborcz Istvánhoz.

Hiába az élet a NER-ben tele van véletlenekkel, szó sem lehet arról, hogy bizonyos üzleti köröknek akar a Fidesz kormány kedvezni. Aki ilyenre gondol, csakis Soros által pénzelt ügynök lehet. Meg is nézem holnap a számlámat, utalta-e már a nagyúr az esedékes apanázst.

[mnky_ads id=”4668″][mnky_ads id=”4670″]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük