Újabb szintet lépett (lefelé) Orbán pártállama

Naponta történik valami, amire azt szokás mondani: borzasztó, de innen már csak felfelé vezet út. Másnap azonban kiderül, hogy dehogy. Így történt ez ma is. Így ír erről a botrányról Kálmán László nyelvész-közíró….

Ti-tok-tar-tá-si  nyilatkozat

Mint megtudtuk, a székesfehérvári tankerületben („tankerület”! ugye megvan, hogy ez egy 19. századi megnevezés újraélesztése?) titoktartási nyilatkozatot kell aláírniuk a pedagógusoknak. Ebben azt vállalják, hogy „minden feladatteljesítés közben tudomásukra jutott tényt, adatot, információt titokként kell kezelniük, azokat harmadik személy számára nem teszik hozzáférhetővé”.

Na most, az egy dolog, hogy ez tök törvény- és alkotmányellenes, ilyesmit nem írhatnak elő, de ez csak jogállamban számítana.

Hanem ízlelgessük: _harmadik személy számára_. Tehát csak a következőkkel beszélgethetnek a munkájukról:

  • 1. a tankerülettel;
  • 2. önmagukkal.

Szerintem már magában az súlyosan sértő, hogy feltételezik, a tanárok magukban beszélnek.

„A Székesfehérvári Tankerületben már semmit nem bíznának a véletlenre: a titoktartási nyilatkozatot aláíróknak vállalniuk kell, hogy minden, feladatteljesítés közben tudomásukra jutott tényt, adatot, információt titokként kell kezelniük, azokat harmadik személy számára nem teszik hozzáférhetővé, nem hozhatják nyilvánosságra. Nem beszélhetnek a diákok tanulmányaival összefüggő információkról, a személyi juttatásokkal kapcsolatos adatokról. A nyilatkozat szerint a titoktartási kötelezettség azt követően is élni fog, ha a munkavállaló munkaviszonya már megszűnt. Mindettől csak akkor lehet eltekinteni, ha bíróság vagy más hatóság „a titok” kiadására kötelez. Máskülönben fegyelmi eljárást indítanak. Írja ugyanerről a NÉPSZAVA.

Egy otthonos este Orbánisztánban, tanáréknál

Férj: Mesélj, mi volt Veled?

Feleség: Szép ez az esete….

Férje: Nem ezt kérdeztem….

Feleség: Ja, persze, bocs!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük