Orbán Viktor begyűjtötte Köves Slomót is Németh Sándor a Hit Gyülekezete, és Erdő Péter esztergomi érsek mellé

Semjén Zsolt, hogy hobbijához hűek legyünk, újabb trófeát akasztott Németh Sándor, a Hit gyülekezete és Erdő Péter, az esztergomi érsek mellé. Felkerült a Fidesz-papok gyűjteményébe Köves Slomo is, az EMIH, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezető rabbija, aki az európaisággal tökéletesen ellentétes állam és egyház összeforrasztása dokumentumának aláírásával lépett be a körbe.

A témát jobban ismerők előtt eddig sem volt titok

sem Köves egyháza és a kormány, sem pedig Köves és Semjén összetartozása, barátsága. Aránylag egyszerű lenne a dolgot egy kézlegyintéssel elintézni mondván, hogy a Lubovicsiak, akik az EMIH-et alkotják, a világon mindenhol a konzervatív politikai irányzatokhoz kötődnek. Igen, ez egyszerű magyarázat lenne és egyszerűen hazug, hiszen ki meri ma azt állítani, hogy Orbán jobboldali antidemokratikus Fidesze konzervatív? Mindenesetre a királyi hírügynökség, az MTI így tálalta a dolgot:

“Átfogó megállapodást kötött a kormány az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközséggel (EMIH).

A dokumentumot Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Köves Slomó, az EMIH vezető rabbija írta alá hétfőn Budapesten, a Karmelita kolostorban.

Semjén Zsolt kiemelte, a magyar állam két dolgot ismer el a szerződés megkötésével: a hagyományait őrző zsidóság történelmi tradícióit, illetve azt a jelenlegi és jövőbeni szolgálatot, amelyet az EMIH a magyarországi zsidó közösség reneszánszáért tesz.

Elmondta: Magyarországon mind a három zsidó irányzatot

– a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségét (Mazsihisz), a Magyarországi Autonóm Ortodox Izraelita Hitközséget (MAOIH) és az EMIH-et – a legmagasabb fokon elismerik, de a megbecsülés “következő, anyagi és szimbolikus értelemben is legmagasabb” foka, amikor a kormány az adott felekezettel külön szerződést is köt.

A Mazsihisszel még a első Orbán-kormány idején megállapodtak, és azt a szerződést aláírta a MAOIH akkori vezetője is, az EMIH-hel kötött megállapodással pedig a magyarországi zsidóság teljességét elismerik.”

 

FRISS HÍREK>>>>>>>>>>>>>>>

Itt hívjuk fel a figyelmet a közlemény talán legfontosabb mondatára:

a megbecsülés “következő, anyagi és szimbolikus értelemben is legmagasabb” foka, amikor a kormány az adott felekezettel külön szerződést is köt.

slomo
fotó: MTI

Nem nagyon tudjuk elképzelni, hogy mit kaphat még az EMIH,

hiszen Köves rabbi eddig is megkapta, amiről álmodott. Gondoljunk csak az oktatás teljes vertikumát az óvodától az egyetemig lefedő intézményrendszerükre, zsinagógáikra, közösségi tereikre, amikkel semmi baj nem lenne, ha ezek árát, ami nem más, mint a kormányzat teljes ideológiai kiszolgálása, nem ismernénk.

One thought on “Orbán Viktor begyűjtötte Köves Slomót is Németh Sándor a Hit Gyülekezete, és Erdő Péter esztergomi érsek mellé

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük