Újabb vádemelés a 2018-as parlamenti előtti demonstráció miatt – nem, nem a 2006-os televízió ostrom okán!

Újabb három ember ellen emelt vádat a Parlament előtt 2018 decemberében tartott demonstrációkkal kapcsolatosan hivatalos személy elleni erőszak miatt a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség hétfőn.

Üvegdobálás, pirotechnikai eszközök dobálása

A vád lényege szerint a 2018. decemberi Kossuth téri demonstrációkon a vádlottak üveget, pirotechnikai eszközt dobtak a Parlament épületének védelmére felsorakozott rendőri sorfalra, és eltalálták a rendőröket, továbbá lökdösték a sorfalat, hogy áttörjenek rajta. Erőszakos magatartásukkal akadályozták a rendőröket jogszerű eljárásukban.
A nyomozó ügyészség hasonló ügyekben korábban több ember ellen emelt vádat, a bíróság eddig négy ügyben hozott ítéletet. Az előkészítő üléseken a vádlottak beismerték bűnösségüket és lemondtak a tárgyaláshoz való jogukról.

A bíróság két esetben egy év alatti felfüggesztett szabadságvesztést, egy esetben pedig pénzbüntetést szabott ki – az ítéletek ellen az ügyész súlyosításért fellebbezett -, továbbá egy vádlottat az ügyészi indítványnak megfelelően egy év, két évre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt jogerősen.

Az ügyészség hétfőn benyújtott vádirataiban indítványozta, hogy a Pesti Központi Kerületi Bíróság a vádlottak ellen – figyelemmel a veszélyhelyzet ideje alatt érvényesülő egyes eljárásjogi rendelkezésekről szóló kormányrendeletre –

tárgyalás nélkül hozzon döntést.

Lássuk az ATV összefoglalóját  2018-ból

És az MTV-é 2006-ból…!

Kapcsolódó

figyu

 

2 hozzászólás

  • Avatar
    2020.05.04 - 15:05
    Közvetlen hivatkozás

    Azért, mert a bíróság nem volt képes felmérni, vagy a nyomozó hatóság erősen késésben volt, valahogy nem ildomos -véleményem szerint – egy 2018.-ban elkövetett valamit, most a VÉSZHELYZETRE hivatkozással TÁRGYALÁS nélkül elítéltetni. Nem értem, hogy a fenében lehet az egyetemi tanulmányok alapját ilyen hamar elfelejteni – a római jogra gondolok – és átültetni a magyar jogrendbe. Azt sem értem, hogy ugyanolyan esetben, persze rombolások, kocsigyújtogatások lopások és rendőrök elleni testi sértéseket okozó tételek figyelembe vétele nélkül, akkor és ott felmentő ítélet született, itt és most elítélnek embereket, koholt cselekmények vádjával! Érthetetlen! Persze azért van! Justitia ott ül a lépcsősor tetején és nálunk nincs kendő a szemén! A bekötött szem egyrészt az jelképezi, hogy az igazságos jog nem tesz különbséget az egyes emberek között, függetlenül a származástól, a hatalomtól, gyengeségtől, másrészt pedig jelenti azt is, hogy Justitiát nem lehet befolyásolni, döntéseit befolyástól mentesen hozza meg: csupán a cselekedeteket mérlegeli, nem pedig azt, hogy ki követte el azokat. Így már érthető? Oszt jól van?

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük