Újból kapható a Soros-krampuszbaba

Újból megjelentek a játéküzletekben és az áruházak játékosztályain a Soros-krampuszbabák, a kormányunk alakváltós kabalababái. A Soros-baba nem pusztán egy egyszerű plüsskrampusz, hanem egy komplexebb alakváltó transformers, melyet kéztördelés közben a miniszterelnök jelmezébe bújt szorongó gyermek hajlítgathat épp olyanra, amilyenre szükségesnek látja.

A terjedelmi korlátok miatt csak vázlatosan tudjuk érinteni a kabalafigurából hajlítgatható ijesztőbabákat.

Először is le kell fejtenünk a mindent elfedő borítóhuzatot erről a fent már említett szőrmók plüsskrampuszról. Ekkor előtűnik egy olyan RÉMES ALAK vagy KÖZELLENSÉG, ami szükség szerint áttekergethető, akár a híres játékkocka. De teljes valójában csak akkor tűnik elő, ha hátul lehúzzuk a zipzárt – a kínai változatnál a tépőzárt -, majd kibújtatjuk bundájából a lényt.

Nézzünk néhány jellegzetes variánst a számtalan szín- és alakváltozatból!

Ott van mindjárt a lilás vérszívó veszedelmes vámpír vagy a másik igencsak közkedvelt árnyalak, a fekete sötét szellem, mindkét alak keze és lába mozgatható és tetszőlegesen kinyújtható. De a tekergősre formázható kártékony kígyót és az amorf gonosz fantomot egyaránt szereti a nagyközönség. Néhány mozdulat kell csak, hogy kabalánk bukott angyallá váljék.

Pár démonizáló forgatással megkapjuk a szimpla és kompakt ellenlábas ellenfélből az elvetemült ellenséget, melynek van a palettánkon szürke és bordó színvariánsa. Sajátságos zamatvilágú vendégszeretetünk érzékeltetését szolgálja a könnyedén kitekergethető hazajáró hárpia, amit – tévesen – feslett fúriának is mondanak a járatlan ellenség- és játékkészítők.

Lidérces álmainkban se jöjjön elő

az a lólábú lúdvérc, amit csak a leggyakorlottabb játékosok tudnak kiforgatni a hazai játékpiacon egyre népszerűbb játékszerünkből!

A középhaladók kezéből legtöbbször a rémmanó és a rút szörny tűnik elő. A horrorfogyasztóknak a sötét sárkányt említjük meg, mely könnyedén előállítható a plüssbőrbe bújtatott, egyre népszerűbb figuránkból.
Helyszűke miatt nem térhetünk ki a gaz és galád ördögökre és más rémületes sátáni jelenésekre.

Ezek természetesen ugyancsak Soros-babák, mind-mind a POKOL URÁT formázzák. (Elkészültek a női Soros-figurák kísérleti darabjai, melyeket csak ezután dobunk piacra, ezeknek a göndörhajú szőke babáknak a neve előreláthatóan Sargentini-baba (Sargi-baba) lesz.

Az alakváltó Soros és Sargi transformers

játékfiguráink teljes kollekcióját a ZÁRTOSZTÁLYI ŐRÜLT JÁTÉKAINK c. gazdag és pazar vándorló játékkiállításunkon fogjuk a reszkető gyerekeknek és felnőtteknek bemutatni az ország minden szegletében április elsejéig …

Óvodai ellenállók – Nem lehet elég korán kezdeni! – Kurír Kacsa (ál)hír rovatunk jelenti….

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük