Ujhelyi a róla keringő pletykáról: őskövület vagyok a pártomban, maximum az MSZP tudna kilépni belőlem…

Ujhelyi István annak kapcsán beszélt az MSZP-hez való viszonyáról, hogy Szaniszló Sándor és Kiss László szemrebbenés nélkül -esetleg párthűségük okán?- átléptek a Demokratikus Koalícióba.

“Nem vagyok áruló”

Szaniszló és Kiss azzal a magyarázattal szúrták ki választóik szemét, hogy jelenleg jobban tudják érvényesíteni érdekeiket a DK-ban. Hogy mi az igazság, azt nem tudni, csak találgatni lehet. A kérdés itt is releváns:

kinek állt érdekében?

Meglátásom szerint

dobogós helyen a Fidesz van, hiszen kinek lenne fontosabb, hogy a 2022-es választás előtt összebalhézzon az ellenzék és bedobják a törölközőt az együttműködés témakörben.

Összeesküvéselmélet?

Hogy ezt miként érte el, -ha igaz a teóriám- szintén nem tudni, de van a pénz, ígéret, esetleg zsarolhatóság…. Persze mindez feltételezés….

Az Azonnali telefonon érte utol Ujhelyi Istvánt, akit arról faggattak, Ő hajlandó lenne-e a pártváltásra.

„Nem leszek áruló. Nem vagyok ez a típus, ráadásul régebben és mélyebb gyökerekkel vagyok a szocialista pártban, mint sokan mások”

-szögezte le az MSZP egyetlen európai parlamenti képviselője. A portál a pletyka alapját akarta kideríteni, miszerint Ujhelyi lehet a következő átszédelgő.

Kapcsolata Dobrevvel….

Ujhelyi elmondta, hogy Dobrev Klárával kifejezetten normális a szakmai viszonya, ugyanabban EP-frakcióban ülnek, de persze tiszteletben tartják, hogy két különböző párt tagjai. Például Ujhelyi egészségügyi minimumprogramja kapcsán még kapott is Dobrevtől segítséget. A portál kérdésére, miszerint miért éppen aznap köszönte meg közösségi oldalán Dobrevnek, mikor kiderült, a két polgármesterük átigazol a DK-ba, azt mondta: azért, mert aznap fogadták el az Európai Parlament illetékes szakbizottságában Dobrev csomagját – benne Ujhelyi javaslataival.

„Ráadásul nem is megköszöntem neki, hanem örültem annak, hogy az egészségügyi minimumprogram kapcsán léptünk egyet előre.”

Vagyis nem kell belelátni ebbe semmit, szerinte ez egy teljesen normális együttműködés, a kilépésről szóló híreket pedig csak később látta.

„megtisztelő, ha bárki úgy gondolja, hogy jó igazolás lennék, de nekem van egy csapatom, és remélem, nem ültetnek kispadra”.

„Egymás kárára nem politizálhatunk”

Hogy egyetért-e azzal, hogy a  DK-hoz igazolt két polgármester áruló, Ujhelyi azt mondta:

igen, árulásnak tartja, amit tettek.

Ugyan ő személy szerint ma már semmin sem lepődik meg, de nem volt előzetesen információja a döntésükről, a sajtóból tudta meg a dolgot. Hozzátette: ha kicsit pikírten akarna fogalmazni, azt is mondhatná:

furcsa is lenne, ha ő is azzal az indoklással menne át a Demokratikus Koalícióba, mint a polgármesterek, miszerint jobban tetszik Dobrev Klára európai programja, mint Ujhelyi Istváné.

Bármi és annak az ellentéte is megtörténhet…..

Ujhelyi szerint azért is volt különös a polgármesterektől ez a magyarázat, mert ő mind a két önkormányzattal igyekezett együttműködni.

„Nyilvánvaló, hogy rengeteg mindennek kell történnie az ellenzéki oldalon ahhoz, hogy 2022-ben valóra váljon az álom. Általában az ellenzéki közösségnek is sokkal jobban kell együtt dolgoznia, és egyenként is mindenkinek meg kell erősödnie. Ez csak egy win-win játszma lehet, egymás kárára nem politizálhatunk.”

Forrás

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük