FRISSÍTVE! Ujhelyi kibukott, Gyurcsány hazudott (?) – fiúk, miért nem beszélitek meg telefonon?

Frissítve: lehull a lepel, mert az internet nem felejt. Miért van az, hogy két, magát baloldali demokratának valló politikusban nincs annyi empátia, hogy ha gondjuk van egymással, abból nem próbálnak azonnal tőkét kovácsolni méghozzá olyan ostoba, otromba módon, hogy maguk alatt vágják az egyre vékonyodó faágat? Főleg hogy jönnek ahhoz, hogy a mi esélyünket rontsák, ahogy mosat Ujhelyi István is tette.

Nagyon nem kell majd a választás napján csodálkozni!

Ujhelyi Istvánnál az verte ki a biztosítékot, hogy Gyurcsány Ferenc akarva, vagy akaratlanul olyat állított térféltársáról, amit előbbi nem tart igaznak. Tette mindezt az ATV stúdiójában hétfőn este.

Egy óra sem telt bele és Újhelyi máris a közösségi oldalán adott hangot sérelmének:

“GYURCSÁNY FERENC NEM MONDOTT IGAZAT!

Feri! Értem, hogy a DK-t próbálod pozicionálni, de kérlek ezt ne az én káromra elkövetett csúsztatással tedd! Az ATV ma esti műsorában a 7-es cikkelyes eljárás kapcsán szó szerint azt mondtad, hogy

“szépen teljesített Ujhelyi Pista itt a végén ebben az ügyben, de egy évvel ezelőtt azt sem szavazta meg, hogy legyen Sargentini-jelentés.”

Azt senki nem vonja kétségbe,

hogy ne én lennék az egyik legharciasabb európai parlamenti képviselő, aki egyszerre védi a magyar érdekeket és az európai értékeket. Ezért különösen rosszul esik, ha ilyen súlyosat tévedsz. Tavaly, 2017. május 17.-én igennel szavaztam a jelentés elkészítésére, a folyamat megindítására és még közleményben is figyelmeztettem a várható következményekre.

Értem, hogy elindult az Európai Parlamenti választási kampány és lőni kell az MSZP-s kampányfőnököt, de nem én és nem a Magyar Szocialista Párt a Ti ellenfeletek, hanem Orbán és az ő bűnös rezsimje.”

A kommentelők lényegesen bölcsebbek

“nem kéne nyilvánosan szapulni egymást …. undorító ! ha Gyurcsány tévedett miért nem beszélsz vele telefonon ?”

“Mind kettőjüket meg szoktam hallgatni, sőt a többi ellenzèki pártot is. Jó magam is azt szeretném ha valami változás törtènne. Sajnos ìgy nem fog menni. Igaza van ha Gyurcsány nem azt állította ami a való. Csak abban nem vagyok biztos hogy ennek tisztázását itt a facebokon kell megtenni. Lehetne ezt máskép. Most megint az lesz ami amugy is nagyon ki van èleződve, hogy a nép esik egymásnak. Lehet, Gyurcsányt is elkapta a hèv, nem emlèkezett jól.

De könyörgöm egy kis alázat. Mindenkire ráfèrne. Hibázhatunk, előfordul, bocsánatot is meg kell tanulni kèrni. Ezt mindkettőjüjnek ìrom! Szemèlyeskedés mellett elveszik a fő cèl. Nem az ovodában vagyunk. Mi a fő cèl? Megbuktatni ezt a korrupt, hazug kormányt. Akkor pedig úgy is kell cselekedni. Ezt várják el az emberek, nem arra kiváncsiak hogy mutogatnak egymásra. Önöknek nègyszemközt kell tudni lerendezni ezt az ügyet nem a nyilvánosság előtt ha valós a szándèk. Vissza kell húzodni ès lehet hogy nem lesznek barátok, de a cèlt ès a népet nem kellene elfelejteni. Sajnos a választáson is ezt lehetett èrezni hogy nem képesek isten igazán összefogni. Ha mindig ugyan azt csináljuk, mièrt várunk más eredmènyt?

Változtatni, ès változni kell. Csak a kommenteket tessèk figyelni. Most kellett ez??? Olvassa fideszhìvő is ès most röhögnek. Megint a nèpet hagyják cserben.”

( Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint a demokrata.hu cikke – szerk.)

“Orbán viktor tévedéseit, hazugságait miért nem rakod ki nap mint nap ? Amúgy ezt meg lehetne -beszélni más úton is. Ne csináld ezt. Ne basszátok el az EP választást is !!!!!”

Frissítve:

Lehull a lepel, mert az internet nem felejt

Niedermüller Péter fészbuk bejegyzése:

Ujhelyi István durva hangú bejegyzésben támadta meg Gyurcsány Ferencet, sőt, hazugsággal vádolta. Nekem nem tisztségem ebbe a vitába beavatkozni, de ha már megszületett ez a bejegyzés, akkor azt gondolom, az a legcélravezetőbb, ha a dokumentálható tényeknél maradunk. Ujhelyi véleménye a Magyaroszággal kapcsolatos EP eljárások ügyében, enyhén szólva is követhetetlen. Ujhelyi 2015 decemberében még egyértelműen elhatárolódott a 7-es cikkely megszavazásától.

Akkori közleményében a következőket írja:

Az Európai Parlament mai plenáris ülésén, az úgynevezett “magyar-ügy” tárgyalásához benyújtott írásbeli hozzászólásomban azt hangsúlyoztam, hogy büszke magyarként és európai demokrataként soha nem fogom támogatni, hogy Magyarországgal szemben bármilyen olyan szankciót vezessenek be az aktuális kormány működése miatt, amely sérti a magyar nemzet érdekeit. Orbán Viktor ugyanis nem egyenlő a magyar nemzettel. Nem támogatom tehát sem a 7-es cikkely biztosította eljárás megindítását, sem Magyarország jogainak bárminemű csonkítását.
http://os.mti.hu/…/az_mszp_orszagos_kozpont_kozlemenye-1_re…

Ezt a véleményét Ujhelyi több médiumban is megfogalmazta. Két héttel később így fogalmaz: „A Fidesz-kormány antidemokratikus és Európa-ellenes gyakorlatával szembeni fellépés követelése több mint jogos, a négy képviselőcsoport által közösen megfogalmazott javaslat minden megállapítása helyes és pontos. A szavazáson való tartózkodásom oka, hogy semmilyen olyan javaslatot nem tudok támogatni, amely Orbán Viktor bűnei miatt egész Magyarországot bünteti. Sem korábban, sem a jövőben nem fogok megszavazni olyan javaslatot, amely a 7-es cikkely alkalmazását szorgalmazza, vagy amely legalábbis megnyitja a lehetőségét az állampolgárokat is érdemben sújtó szankcióknakhttp://os.mti.hu/…/az_mszp_orszagos_kozpont_kozlemenye-2_re…

Mit lehet ehhez hozzátenni?

Boksz! – Nidermüller Péter vs. Ujhelyi István EP-képviselők

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük