Mit bénázott már megint a kormány?

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszterhez fordul Ujhelyi István, az MSZP európai parlamenti képviselője azzal kapcsolatban, miért nem fogadta el az Európai Bizottság (EB) a magyar kormány pályázatát a koronavírus-járvány miatti munkanélküliséget mérséklő uniós támogatás (SURE) igénybevételére.

Ujhelyi István szombaton, a Facebook-oldalán közvetített online sajtótájékoztatón emlékeztetett arra: a program célja, hogy olyan, az Európai Unió közös hitelfelvételéből származó eurómilliárdokat adjon egy-egy kormánynak, amellyel azonnal védekezni tudnak a munkaerőpiac összeomlása ellen. A program augusztus 24-én elindult:

15 ország mintegy 81,4 milliárd eurót kapott, szeptemberben pedig Portugália pályázatát is elfogadták.

Lengyelország 11,4 milliárd eurót, mintegy 4000 milliárd forintot, Csehország pedig 2 milliárd eurót, azaz 700 milliárd forintot kapott.

A programra 17 ország pályázott, 16-an sikeresen,

vagyis

„megint elbénázott valamit az Orbán-kormány”, mert Magyarország volt az egyetlen, amely nem volt képes megfelelő pályázatot benyújtani

– vélekedett.

Ujhelyi István azt szeretné megtudni írásban feltett kérdésre Gulyás Gergelytől,

mi szerepel a magyar kérvényben, miért nem fogadta el az EB a magyar pályázatot, mire, mekkora összeget kértek, milyen ágazatokat, pontosan hány vállalkozást szeretnének segíteni, és hány munkahelyet szeretnének megvédeni az összegből.

koronavírus

Egy hozzászólás itt: “Mit bénázott már megint a kormány?

  • 2020.10.03 - 23:13
    Közvetlen hivatkozás

    Teljesen vilagos, hogy miert nem kaptak meg – ill. talan miert is NEM palyaztak orbanek erre a penzre? Hiszen ha a palyazatban le kellett irni, hogy ki, milyen aranyban es miert kapja (kapna’) ezeket a penzeket, akkor Brusszel nem latna semmi mast, csak mindenhol meszaros meg szijj, garancsi nevebe utkozne, mint a vallalkozast mukodteto tulajdonos. Epitkezesek? meszilolo! Informatika? meszilolo! Mediumok, ujsagok, tv, radio? meszilolo! Turisztika,vendeglatas? meszilolo! Hat kinek ne lenne tele a farka, ha egy 10 millios orszagban azt latja, hogy Brusszel csak egy embernek adna’ ezt a penzt, mert fel sem merul mas neve?

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük