Ujhelyi tagja lett az Európai Parlament működését megreformáló munkacsoportnak! - Városi Kurír

Sorting by

×

Ujhelyi tagja lett az Európai Parlament működését megreformáló munkacsoportnak!

Magyar tagja is van azoknak az EP-képviselői munkacsoportoknak, amelyek az Európai Parlament működésének megreformálását készítik elő: a szocialista Ujhelyi István a plenáris ülések lebonyolításának újragondolását előkészítő csoportba kapott felkérést az EP vezetésétől korábbi magyar parlamenti alelnöki tapasztalatának és a hatéves EP-munkájának köszönhetően.

Hirdetés

Az Európai Parlament a pandémia ideje alatt részben online működésre állt át,

ennek tapasztalatait is igyekeznek hatékonyan beépíteni a továbbiakban. Az EP elnöke néhány hete indította útjára az Európai Parlament működésének reformját, elsőként széleskörű konzultációt folytattak a képviselőkkel, most pedig speciális munkacsoportokban készítik elő a lehetséges módosításokat.

A plenáris ülések lebonyolításával foglalkozó csoport a kedden tartotta meg első ülését,

amelyen máris számos innovatív ötlet merült fel. A csoportok június végéig üléseznek, ezt követően küldik meg javaslatukat az EP elnökségének. Ujhelyi István megtiszteltetésnek nevezte a felkérést, hozzátéve: a járványhelyzet megmutatta, hogy bizonyos funkciók ugyanolyan, ha nem jobb hatékonysággal is működtethetőek online formában, ezeket mindenképpen ki kell értékelni és a legcélravezetőbb módon beépíteni az európai közösség törvényhozásának működésébe. Ujhelyi az Európai Parlament tekintélyének növelését is szorgalmazta a megbeszélésen, mondván

„le kell szoktatni a tagállami miniszterelnököket arról, hogy megpróbálják megkerülni a polgárok által közvetlenül választott, európai népképviseleti szervet”.

Forrás

 

ujhelyi

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.