Újpesti "dézsa-vihar", mégis kinek szárad a borostyán - Városi Kurír

Sorting by

×

Újpesti “dézsa-vihar”, mégis kinek szárad a borostyán

Kiszáradtak a tavaly ősszel borostyánnal bezöldült újpest-központi villamosmegállók . A történtetek szinte azonnal “feldolgozta” a kerület mindkét oldali médiája.  Természetesen más-más előjellel.

Hirdetés

Kormányközelből

“Az események non plus ultrája azonban mégis csak az, hogy miközben a drága pénzen kirakott cserepes borostyán elszáradt maradványai apokaliptikus látvánnyal sokkolják a villamosra várókat, addig attól mintegy harminc centiméterre, a járdasziget repedéséből vidáman, és harsogó zölden hajt a parlagfű a BKK és Trippon Norbert zöld környezet iránti álságos elkötelezettségének látványos fricskájaként.”( Újpesti Hírek)

Ezzel szemben az ellenzéki “önkori” lapja

“Az elmúlt hetek rekordokat döntő hőhulláma nem maradt nyom nélkül Újpesten sem. Ékes bizonyítéka ennek, hogy múlt héten éppen Újpesten dőlt meg a melegrekord. Így egyáltalán nem csoda, hogy a JCDecaux Kft. által telepített és dézsákba kihelyezett borostyánok sem bírták a hőgutát, bár ezért nem feltétlenül kell bárkit is hibáztatni, igaz vannak, akik rosszindulatúan a klímaváltozásból is politikai hasznot akarnak kovácsolni. (…)  Az önkormányzat illetékesei már múlt héten felvették a kapcsolatot a francia cég képviselőivel és azon dolgoznak, hogy az arra alkalmas időjárási viszonyok esetén gondoskodjanak a borostyánfalak pótlásáról. Szerencsére a borostyán olcsó és könnyen pótolható, ezért is alkalmas a hasonló helyszíneken zöldfal felfuttatására, így nem kétséges, hogy hamarosan újra üde színfoltjai lesznek a zöldfalak eme villamosmegállók utasváróinak. Ráadásul télen is, hiszen a borostyán örökzöld növény .” (Újpest Média)

Ez lenne a dolguk

Mielőtt még bárki is cicaharcnak, vagy felesleges “pitlák” szócséplésnek minősítené a két portál  -még ha kicsit enervált-  egymásnak feszülését, gondoljuk végig, hogy pontosan ez lenne a dolga a helyi “sajtónak” az helyi közösség szolgálata, és nem az országos témák  változatlan felböfögése.  Ez a vita jól mutatja, hogy egy közösség napi életében fontos lehet néhány dézsa növény is, sőt!

(Kép: Újpesti Hírek)

Kapcsolódó

borostyán

 

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.