A Demokratikus Koalíció (DK) felszólítja Tarlós István főpolgármestert, hogy tegyen feljelentést, ha tudomása van visszaélésekről a budapesti parkolási rendszerben.


A budapestiek érdeke

Gy. Németh Erzsébet, az ellenzéki párt fővárosi képviselője vasárnapi Budapesten sajtótájékoztatón hangoztatta: Tarlós Istvánnak az lenne a feladata, hogy küzdjön a budapestiek érdekeiért, egy jó parkolási rendszerért, ami egyszerre szolgálja a tömegközlekedők, a közösségi közlekedést használók, illetve az autósok és a gyalogosok érdekeit.

A DK szerint a főpolgármesternek kezdeményeznie kellene, hogy újra a fővárosi önkormányzat legyen a felelős a budapesti parkolásért. Budapest egységes, egész város, „nem huszonhárom kerület, önálló kiskirályság egésze” – fogalmazott. Hozzátette: ahhoz, hogy a parkolási rendszer jól működjön, és nyomon követhető legyen, hogy hová kerülnek ezek a pénzek, ahhoz egységes fővárosi parkolási rendszerre lenne szükség.

Az ellenzéki képviselő felhívta a figyelmet, hogy a IX. kerületben „botrányoktól és különböző visszaélésektől hangos” a parkolási rendszer, és például a XI. kerületben 2016-ban még 250 millió forint nyeresége volt az újbudai önkormányzatnak a parkoláson, 2018-ban viszont már 130 millió forint veszteséget produkáltak.

A DK soha nem támogatná Puzsért

Kiemelte, egy évben Budapesten körülbelül 15-18 milliárd forint parkolási pénz keletkezik, ezt a kerületek utak rendbe tételére, P+R parkolók létesítésére, vagy pedig a fővárosi önkormányzat a közösségi közlekedés fejlesztésére is fordíthatná.

Gy. Németh Erzsébet határozott nemmel válaszolt arra az újságírói kérdésre, hogy a DK támogatná-e Puzsér Róbert főpolgármesteri jelöltségét. Úgy fogalmazott „ennek az oldalnak van főpolgármester jelöltje, Karácsony Gergelynek hívják”, és ha lesz második fordulója az előválasztásnak, akkor is őt fogják támogatni.

(Forrás: MTI)

Kapcsolódó

Kész csoda: az újbudai önkormányzat veszít a parkoláson

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét