Kerítésen innenKiemelt hírek

Újra áll a bál a a Józsefváros Újság háza-táján

Pikó András: akkor beszéljünk a mutyiról!

 Zűr van a Józsefváros Újság tegnap megjelent lapszámával is : a helyi Fidesz cenzúrával és manipulációval vádolja a lapot, és bocsánatkérésre szólítja fel a józsefvárosi polgármestert.  Pikóék ezzel szemben az hangsúlyozzák, hogy egy tőlük független újság működéséért nem tartozik a polgármester felelősséggel.

A Józsefvárosi Fidesz közleményben reagált Józsefváros Újság tegnap megjelent lapszámára

A közlemény szerint

“megdöbbentő és példa nélküli az a cenzúra és manipuláció, amelyet a Pikó András-féle Józsefváros Újság alkalmaz”.

A helyi Fidesz szerint a lap úgy adta közre egy fideszes képviselő írásban adott interjúját, hogy annak tartalmát – engedély és értesítés nélkül – egyoldalúan és manipulatív módon átírták, hogy a feltett kérdéseket utólag megváltoztatták, a válaszokból kiollóztak részeket, megváltoztatták annak szövegét.

A Fidesz ezt erkölcsileg és jogilag is sérelmesnek tartja, és a közleményben arra kérték Pikó Andrást, hogy kérjen bocsánatot, valamint közölték, hogy

addig, amíg a jelenlegi helyett nem kerül kinevezésre új főszerkesztő Józsefváros Újság élére, a józsefvárosi Fidesz-KDNP nem ad nyilatkozatot Pikó András észak-koreai stílusú lapjában.

“….a józsefvárosi Fidesz nyugodtan terelje jogi útra az ügyet, a szerkesztőség áll elébe…”

A lap megbízott főszerkesztője Tóth Ákos,  aki korábban a 168 óra hetilap főszerkesztője volt. Az atv.hu megkeresésére Tóth elmondta, hogy a józsefvárosi Fidesz nyugodtan terelje jogi útra az ügyet, a szerkesztőség áll elébe. Tóth azt is elmondta, hogy köztudomású volt, hogy ő csupán 2 lapszámra szerződik (el is búcsúzott az olvasóktól a mostani számban), tehát a helyi Fidesz-KDNP új főszerkesztő iránti vágya máris teljesült. A főszerkesztő továbbá megjegyezte, hogy

Pikó Andrásnak semmi oka nincs bocsánatot kérni, hiszen semmi köze nincs a laphoz.

Reakció

“Mivel a Józsefváros újságnak még nincs önálló Facebook oldala, ezért Tóth Ákos, a Józsefváros újság megbízott főszerkesztőjének kérésére itt tesszük közzé közleményét:

“A Józsefváros újság főszerkesztőjeként várom, hogy a Fidesz- KDNP bepereljen, állok a per elé. 2020. januárjától a Józsefváros újságnak új főszerkesztője lesz, ezért a józsefvárosi Fidesz- KDNP- nek nem kell túl sokáig fenntartania az újsággal szembeni moratóriumát. Pikó András polgármesternek nincs miért bocsánatot kérnie- az újság tartalmáért a főszerkesztő a felelős.”

Pikó nem kér bocsánatot

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Az atv.hu Pikó Andrást is megkereste az ügyben, akinek a sajtósa megerősítette, hogy Pikó András önálló, felelős polgármester, bocsánatot viszont nem fog kérni, mivel egy tőle független újságban megjelent tartalmakért nem felel.

About Author

Comments (1)

  1. bozsogyula0730@gmail.com

    Hányás ez a piko nevű libsi

Szólj hozzá!