Újra az Akvárium színpadán Lajkó Félix és az Óperentzia

Lajkó Félix számára hivatalosan is elkezdődött az év végi koncertáradat, holnap az Akvárium nagyszínpadán hallhatjuk és láthatjuk őt az Óperentzia zenekarral.December 5-én – sikeres varsói és budapesti kollaborációjuk után – a Volosi band-del kiegészülve állt színpadra, ezúttal Gdansk városában, holnap az Akvárium nagyszínpadán hallhatjuk és láthatjuk őt az Óperentzia zenekarral, amiket újévi szólókoncertje követ a Zeneakadémián illetve év elején a Müpa hangversenytermében készül nagyszabású előadásra barátai társaságában.

A leírtakat és a művész eddigi pályafutását tekintve elmondhatjuk, hogy Lajkó Félix folyamatos mozgásban van, újabb és egyre frissebb kollaborációkban vesz részt. Mivel a saját bevallása szerint nem a műfajok, hanem maga a zene a fontos, számos zenei területen kipróbálta már magát: a népzene, a jazz, a klasszikus zene, a rock és a blues valamint a cigányzene, a zsidó klezmer muzsika és a folk elemeinek ötvözése mind tetten érhetőek művészetében. Bármely hangszeren hívja életre ezen stílusok harmonikus elegyét, Lajkó minden alkalommal tökéletes munkát végez.

Lajkó Félix és az Óperentzia előző koncertje az Akváriumban nagy siker volt

Lajkó Félix az Óperentzia együttessel kiegészülve már 2016 februárjában bizonyított az Akvárium nagyhalljában. Ezzel a kollaborációval egy olyan hármas felállás született, ami az elektronikus zene és a klasszikus hangzásvilág őrületes keverékével rázta fel a közönséget. Lajkó virtuóz karaktere és az Óperentzia zenekar talpraesettsége egy olyan zenei csemegét hozott létre, aminek eredményeképp citerazenére táncolt az Akvárium hallgatósága. Az elektronikus zene modern hangzásvilága, azaz a dobszerelés által generált elektronikus alaphangzás a citera népies karakterével kiegészülve olyan fergeteges és felejthetetlen végeredményt generált, ami már a létrejötte pillanatában ismétlést kívánt. A zenei élményt a misztikus és magával ragadó látványvilág egészítette ki, ami tökéletes összehangban volt a zenekar összetett hangzásvilágával.

Ha a mostani koncert fele olyan jól sikerült, mint az előző produkció, már megéri ellátogatni az Akváriumba és meghallgatni, mire is képes ez a különleges trió.

Untsch Kata
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük