Szakálytól Polt főügyérig: kavarások hete – Újra itt a Heti lapzsemle

Lapzsemle újratöltve. A Népszabadság Online hajdani, népszerű szemléző rovata a Népszabadság legázolása után a különböző archívumokban csak digitális töredékekben maradt fenn, a Városi Kurír újra indítja a heti Lapzsemlét.

Jóízűen komcsizik a kurzustörténész

Január 7-én Szakály Sándort meginterjúvolta a Magyar Hírlap („Egyesek politikai vitát akarnak kavarni”). Erre válaszolt az Élet és Irodalomban Karsai László történész.
“Amikor Szakály „kommunistázik” egy jóízűt Nagy Imre szobrának áthelyezését illetően, annak súlya van” — állapítja meg a huszadik századi magyar történelem elismert szakértője, Karsai László.

Leleplezés, kétes forrásból

Leleplező videók “kerülnek elő”(nyilván teljesen véletlenül, ugye?.) Szóra sem érdemes fideszes kukákból — ezúttal a Jobbik a célpontjuk. A 444.hu így számolt be az ügyről.
Az a Fidesz uszítja most rá újságírószerű kopóit a célpontra, amelynek vezére a legnagyobb szeretettel emlegette a mainál sokkal vállalhatatlanabb cigánygyűlölő, antiszemita társaságot. Amely Fidesznek a házi sajtója 2010-ig, sok éven át kitartó, erős támogatást nyújtott a demokráciát fenyegető Jobbik felépítéséhez és megerősödéséhez. És amely ma sokkal kevésbé aggódik, a hozzájuk közeledő Toroczkai-féle ultrák miatt, mint a konkurenciának tekintett, középre húzódni próbáló Jobbik miatt.
Ideje megtanulni internetet használni újságot olvasni. Ha egy “szenzáció” a Magyar Idők, Lokál, TV2, Origo és hasonszőrű pártszolgálatosok környékéről érkezik, nem kell túl sok energiát pazarolni rá.

Scheppele: Orbán elszámíthatta magát a túlóratörvénnyel és az EP-választással

Hosszú interjút tett közzé a Népszava a Princeton Egyetem magyar ügyekben kiválóan tájékozott tanárával. Kim Lane Scheppele, a magyar demokrácia elleni fideszes támadások kapcsán sokszor fejtette ki véleményét, ezt mondja:
“…ha az Európai Unió hatékonyabban állna ellent, ha hangosabban felemelné a szavát amiatt, ami Magyarországon történik, ha egységesebb lenne, az komoly veszélyt jelentene a Fideszre. Magyarországon még mindig nagyon erős az uniós tagság támogatottsága. Ez sebezhetővé tenné a kormányt egy ilyen helyzetben. Ha az emberek úgy éreznék, az unió kínálta előnyök kerülnek veszélybe a kormány miatt és ez a saját életükre is drasztikus hatással lehet, az sokakat komolyan elgondolkoztatna. Csak éppen nem ez a helyzet. Nem véletlen, hogy Orbán Viktornak annyira fontos az EP-választás. Mindenáron meg akarja akadályozni, hogy egy ilyen, hatékonyabb Unió jöhessen létre.”
A teljes interjú:
Munkatársunk külön is, részletesen szemlézte a fontos cikket, itt.

A folytatásban: Hadházy “elgáncsoltatta magát, sőt, magára ültette az őrt”?

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük