Sorting by

×

Újra lehet Budapesten regisztrálni ingyenes koronavírus-tesztelésre!

A nagy érdeklődésre való tekintettel – lehetőségeinkhez mérten – péntektől folytatjuk és kibővítjük a budapestiek ingyenes koronavírus-tesztelését. Tegnap pár óra alatt betelt a regisztráció a budapestieknek felajánlott 5000 darab antigén tesztes szűrésre – tudatta Karácsony Gergely közösségi oldalán.

“Holnap délután 15 órától újra megnyitjuk a regisztrációs lehetőséget

a https://koronavirus.budapest.hu/teszt-eloregisztracio/ oldalon, az eddigieken felül még 2500 budapestinek tudunk lehetőséget adni az ingyenes szűrésre december 19-e és 23-a között a város négy pontján.

Igen, tudom, hogy egy ekkora városban a Fővárosi Önkormányzat által biztosított 7500 teszt nem elegendő.

Mert világosan látszik, hogy igény és szükség is lenne a tömeges ingyenes tesztelésre. De ez, vagyis

a tömeges szűrés biztosítása a kormány dolga és felelőssége. Lenne. Mi annyit tudunk tenni, amennyi a főváros lehetőségeibe belefér.

Talán ez is segítséget jelent sok budapesti családnak

Abban bízom, hogy miként azt a járvány elleni védekezés számos pontján tette, a kormány most is követni, másolni fogja a budapesti városvezetés cselekedeteit a vírus megfékezése érdekében (ha előtte, ahogy eddig, megint túl kell esni Budapest-ellenes propagandahadjáraton, az is mindegy, csak csinálja végre a dolgát a kormány).

A kormány számára minden adott a tömeges tesztelésre, az anyagi lehetőség is. Aki nem hiszi, nézze meg a tegnap esti közlönyt, ahol újabb 70 milliárdot adnak a járvány elleni védekezésre szánt alapból(!) kormányzati célú építkezésekre a Várban. Ennyiből megszervezhető lenne minden magyar polgár tesztelése.

A főváros által saját forrásból és adományok felhasználásával beszerzett antigén tesztekkel folytatjuk a szociális intézményeinkben a rendszeres szűrést, teszteljük azokat a munkatársainkat is, akik kulcsfontosságú feladatot látnak el a város működtetése szempontjából, mert ez, az ő biztonságuk és egészségük, minden budapesti érdeke. A járvány alakulására figyelemmel kell tartalékot képeznünk az ünnepek utáni időszakra is.

Ezeken túl, amennyit csak tudunk, azt mind a budapestieknek ajánljuk fel ingyenes tesztelésre.”

<<< Friss hírek! >>>

szilveszter

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.