Május 13-tól újra lehet gyógyulni és nem csak a covidból! - Városi Kurír

Sorting by

×

Május 13-tól újra lehet gyógyulni és nem csak a covidból!

Május 13-ától újraindulnak az elektív (tervezhető) beavatkozások és a rehabilitációs ellátások, amelyek az egészségügyi szolgáltatónál előre egyeztetett időpontokban, a már bevált egészségvédelmi óvintézkedések betartásával történhetnek – jelentette be az emberi erőforrások minisztere pénteken a Facebook-oldalán. Jövő héttől már nem csak a covidból gyógyulhat. 

Hirdetés

Kásler Miklós szerint

A betegek felvételének feltétele, hogy érvényes védettségi igazolvánnyal rendelkeznek, vagy a tervezett beavatkozást megelőző 48 órán belüli negatív PCR teszt eredménnyel és a műtét napján végzett negatív antigén gyorsteszttel rendelkeznek. Fertőzésgyanú esetén a fekvőbeteg-intézetekben megtörténik az izoláció és az érintettek esetében antigén gyorstesztet végeznek a diagnózis felállításához.

Mi az az elektív ellátás?

Az elektív ellátás az orvosszakmai szempontok szerint (ésszerű időn belül) ütemezett, az egészségi állapot kockázata nélkül halasztható diagnosztikai vagy terápiás tevékenység. (Egészségtudományi Fogalomtár)  Vagyis a bejelentés annyit jelent, hogy a tervezett műtétek jövő héten csütörtöktől újra végezhetők, és visszavonulóban a kizárólagos covid ellátás.

Kapcsolódó

 

covid

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.