Újra őrizetben Czeglédy Csaba!

Szegedről jöttek érte a NAV nyomozók. Czeglédyn alig, hogy átlépte Szombathely határát, máris kattant a bilincs.

Polt tombolása

Nem sokáig élvezhette otthonát a mentelmi joga életbe lépése után tegnap szabadlábra engedett képviselő-jelölt.

Péntek délelőtt Polt Péter legfőbb ügyész kezdeményezte a Választási Bizottságnál, hogy függesszék fel Czeglédy mentelmi jogát. Az NVB délután aztán úgy határozott, hogy eleget tesz az ügyész beadványának.

Végre itthon!


A jelölt péntek  este Szombathelyen, barátai társaságában vacsorázott, ott hívták a NAV nyomozói, hogy jelenjen meg lakásán, mert várják. A politikust onnan bilincsben vitték vissza Szegedre, oda, ahol korábban előzetes letartóztatásban tartották.

A jogszabály most azt teszi lehetővé, hogy 72 óráig fogságban tartsák a képviselő-jelöltet.

(Forrás: Nyugat.hu)

Indítványozni fogja Czeglédy Csaba előzetes letartóztatását az ügyészség

Indítványozni fogja az ügyészség a pénteken este őrizetbe vett Czeglédy Csaba előzetes letartóztatását – tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője szombaton az MTI-t.

Szanka Ferenc közölte, a főügyészség elrendelte a büntető eljárás folytatását a több mint 6 milliárdos, bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalással gyanúsított politikus ügyében, miután a Nemzeti Választási Bizottság jogerősen felfüggesztette az országgyűlési képviselőjelölt Czeglédy Csaba mentelmi jogát pénteken.

Czeglédy Csaba folytatólagos gyanúsítottkénti kihallgatása szombaton megtörténik a büntető eljárási törvény rendelkezései alapján. Az őrizetbe vételt követő 72 órán belül fogja indítványozni a főügyészség gyanúsított előzetes letartóztatásnak elrendelését a nyomozási bíró előtt – tudatta a csoportvezető ügyész.

A továbbfolytatott eljárásban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nyomozói péntek este vették őrizetbe Czeglédy Csabát.

Ezt a tájékoztatás szerint az indokolta, hogy a jogerősen korábban adócsalásért elítélt gyanúsítottnál az előzetes letartóztatás törvényi feltételei, így a megalapozott gyanú, az eljárás meghiúsítása, a szökés és a bűnismétlés veszélye továbbra is fennállnak. Az őrizetbevételt indokolta az is, hogy a terhelttel szemben az eddig a gyanúsításban nem szereplő újabb bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja is felmerült. Az újabb bűncselekmény ügyében a nyomozást egy magánszemély feljelentésére a Készenléti Rendőrség rendelte el tavaly novemberben.

A két nyomozás egyesítése után a főügyészség az eljárásra a NAV-ot jelölte ki.

A nyomozást a NAV a Csongrád Megyei Főügyészség fokozott ügyészi felügyelete mellett folytatja, mivel Czeglédy Csaba mentelmi joga nem közjogi tisztség betöltésén alapul, az eljárás nem tartozik a Központi Nyomozó Főügyészség kizárólagos hatáskörébe.

Czeglédy Csaba (Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt) szombathelyi önkormányzati képviselő, ügyvédként az MSZP és a DK is jogi képviseletét is ellátta több ügyben.

(Forrás: MTI)

Czeglédy Csaba mentelmi jogának felfüggesztését indítványozta Polt Péter – Frissítve!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük