Újra szól a “hatlövetű” Gázában …

Egy nappal azután, hogy hét palesztin fegyveres és egy izraeli katona életét vesztette izraeli kommandósok éjszakai titkos akciójában Gázában, ismét fellángolt az erőszak az övezetben.

Hétfő délután palesztinok közel 300 rakétát lőttek ki a közeli izraeli településekre.

Válaszul az izraeli hadsereg 20 célpontot támadott, köztük a Hamász iszlamista szervezet fegyvereseinek táborait, megfigyelőposztokat, rakétakilövőket.

A Hamász terrorszervezet irányítása alatt álló gázai egészségügyi minisztérium 3 halottról és további három sérültről számolt be. A halottak: Muhammed al-Tatri (27), Muhammed Oudeh (22), és Hamad al-Nahal (23). Kettő közülük a Népi Front Palesztina Felszabadításáért terrorszervezet katonai szárnyának tagja volt a harmadik pedig az Iszlám Dzsihádé.

Az izraeli hadsereg helikopterekkel, tankokkal és más légijárművekkel

mintegy 70 Hamászhoz és Palesztin Iszlám Dzsihádhoz tartozó terrorista célpontot semmisített meg.

“A támadások számos rakétaindító sejtet is célba vettek (…) Az Izraeli Védelmi Erők jelenleg is támadásokat folytat terrorista létesítmények ellen az övezetben.”

Az Izraelre kilőtt lövedékből 60-at elfogott a Vaskupola, pár azonban lakott területen landolt, sérüléseket és anyagi károkat okozva.

Egy páncéltörő rakéta buszba csapódott a határ mellett, súlyosan megsebesítve egy 19 éves katonát, számol be a történtekről többek között Micky Rosenfeld miniszteri szóvívő is Twitter oldalán

Rakéták csapódtak lakóházakba és okoztak tüzeket

Askelonban, Szderotban és Netivotban. Egy aknavető gránát pedig eltalált egy áramvezetéket Szdot Negev régióban. A rakétatámadásokért a Hamász terrorszervezet vállalta a felelősséget.

Forrás: euronews, ujkelet.live)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük