Újra támad a cellux – most a BKK jegyautomatáinál

Új módszert eszeltek ki a simlisek, akik ezúttal azokra mentek rá, akik BKK automatából akarnak bérletet váltani. Figyelem! Önnel is megeshet!

Marad a jó öreg néni az ablak mögött?

Már nem csak a pénzvisszaadó-nyílások eltömítésével próbálnak pénzhez jutni a csalók. Egy nő számolt be róla az egyik közösségi oldalon, hogy tanulóbérletet akart venni a a Mechwart téren álló BKK automatából, bedobta a pénzt, ám nem adta ki a bérletet a gép. A gyereke vette észre, hogy le van ragasztva a bérletkiadó nyílása a gépnek. Levették a ragasztót és egyszerre három bérletet is kiadott a gép – írta meg a BudaPestkörnyéke.hu.

A csalás lényege

Az anyuka elmondta, hogy a közlekedési vállalat munkatársától megtudta, nem ismeretlen számukra az automaták nyílásának leragasztásával történő csalás módszere. Az üzleti modell ugyanis abból áll, hogy azokat a beragadt bérleteket, amelyeket a vásárláshoz képest későbbi, például másnapi érvényességű dátummal vásároltak meg, az érvényesség megkezdése előtt vissza lehet váltani a BKK-nál. A csalók tehát leragasztják a gépet, a bent ragadt bérleteket pedig szépen visszaváltják a BKK jegyirodákban. A kezelési költségek levonása után egy 9500 forintos bérletért a visszaváltás után 9250 forintot kapnak a csalók.

Az anyuka azt is elmondta portálnak, hogy az eset miatti ügyintézés során azt is elmondták neki, hogy a módszert leginkább a hajléktalanok használják, így ugyanis gyorsan sok pénzhez juthatnak. Kifigyelik az áldozatot, ha az nem veszi észre a leragasztott automatát és elmegy ők odamennek, kiveszik a bérletet és szépen visszaváltják.

Ha így járt, van némi remény….

Minden automata a bérletről beazonosítható és ha valakivel ilyen történik érdemes a legközelebbi BKK információs irodába menni és jegyzőkönyvet felvetetni az esetről. A vállalat ugyanis 30 napos kivizsgálási idő után megtéríti a beragadt bérlet árát.

De megelőzés gyanánt az is megteszi, hogy mielőtt a gépnek adná a pénzét, ellenőrizze le, hogy van-e cellux, vagy nincs.

Simli ország polgára, szinte mindent kitalálnak ami más nemzetek simliseinek eszébe sem jutna. Magyarország én (NEM) ilyennek szeretlek !

Hadházy milliárdos visszaélés miatt tesz feljelentést

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük